Burak Cilasun

Burak Cilasun


Utku Gümrükçü ezberleri bozdu

30 Mart 2022 - 12:44 - Güncelleme: 30 Mart 2022 - 13:09


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Mustafa Özuslu'nun bırakmaya hazırlandığı göreve talip olması, kent ve özellikle de CHP kulislerinde adeta fırtınalar kopardı. Bir ilçe belediye başkanı nasıl böyle bir göreve aday olabilirdi? Açıkçası içimden bal gibi de olabilir demek geliyor. Zira her şeyden önce bu durum yasal zeminde bir haktır. Seçim sandığı denen yerse er meydanıdır. Eğer bir belediye başkanı, parti içindeki bir göreve talip olacak medeni cesareti gösterebiliyorsa, bu durumda onu yermek değil, ortaya koyduğu duruşu kutlamak gerekir. 

Düşünsenize 5 yıllığına başkan olmuşsunuz ve belli bir tanınmışlığa, saygınlığa erişmişsiniz. Bunu kim riske atar? Bana göre bu riski alabilecek iki tip insan var. Birinci tip insan için kabına sığmama ifadesini kullanabiliriz. İkinci tip içinse güç zehirlenmesi ifadesi yerinde olacaktır.

Şimdi eğri oturup doğru konuştuğumuzda kim Utku Gümrükçü için Çiğli Belediye Başkanlığı görevini elde etmesiyle birlikte siyasette gelip gelebileceği en büyük noktaya geldi ve hedeflerine ulaştı diyebilir? Şahsen ben diyemem. Peki düne kadar Çiğlili kimliği oluşturulabilmiş miydi? Yerel ve ulusal basında Çiğli Belediyesi ne oranda gündeme geliyordu? Gümrükçü'nün ilçeye bir marka değeri kattığını inkar etmek olmaz. 

O halde benim tercihim kabına sığmama ifadesidir. Çünkü yıllar boyunca gerek İzmir'in bütününü ilgilendiren, gerekse de ulusal konularda beyanatlar veren, siyasi çalışmalar yapan bir ismi, ilçesine hapsetmeye çalışmak haksızlıktır. Ha sonrasında Çiğli'yi ihmal eder mi, Büyükşehir'de seçilir mi seçilmez mi, seçilirse başarılı olur mu, Çiğli halkı bu durumdan memnuniyet duyar mı? İşte bunlar da Gümrükçü'nün siyasi geleceğini ve kariyerini etkileyecek sorulardır.

Lakin er meydanı olan sandığa gideni durdurmaya çalışmak, gelmekte olanın gelişinden endişe etmektir. Gümrükçü için "Onun görevi var" diyenler, Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın olası bir Cumhurbaşkanlığı adaylığında otur oturduğun yerde, belediyen sana yeter diyecek mi?

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Coşkun ayar
    2 yıl önce
    Hak edene hakkını vereceksin adam çalışıyorsa halk istiyora aday olmalı.