Burak Cilasun

Burak Cilasun


Millete düşman kalem!

10 Temmuz 2023 - 09:56 - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 - 10:15

Bir köşe yazısı okudum;

Dünya çapında neden en pahalı telefon vergisi Türkiye'de diye sormuyor. Onun yerine "Hay sizin telefonunuza diyor"

Pasaport ve vize harçlarına gelen zamların neden katlandığıyla ilgilenmiyor. "10 yıl önce hacca gitmiştim, 10 yıldır dışarı çıkmıyorum ve eksik hissetmiyorum" diyor. Hatta “Yılın 360 gününü yurtdışında geçiren hokkabazlardan alınan harçlar az bile diyorum.." buyuruyor.

Akaryakıt zamlarını eleştirmenin önünü kesmeye kalkıyor. "Kimse benzinciden benzin alıp evinde yakmıyor, arabası olan kusura bakmasın varsın zammına katlansın." diyor.

Kim mi bunları söyleyen? Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu...

Bir de vatandaşın mutfakta günlük kullandığı hangi ürüne zam geldi diye soruyor. Hıyar, domates, peynir, zeytin, tereyağ fiyatlarını da bilmiyor. Aslında biliyor da, etin kilosunun tavan yaptığı, sakatatın bile kıymete bindiği dönemde oynattığı kalemle aklımızın üstünden koç yumurtaları geçiyor. 

Bunları söylerken, sosyete lafları, elitizm ithamları havada uçuşuyor. Sözcü diyor, Kemalistler diyor, bir avuç kesim diyor ki öteleştirip kendince şeytanlaştırıp şeytan taşlatmaya çalışıyor şeytan!

Bak kardeşim;

Bu ülkede 27 milyon kayıtlı araç var. Bu araçların içinde helal lokmayla alınıp evde kullanılan da var, sözde savunduğun fakir fukaranın pazardan alacağı sebzeyi taşıyan kamyon da var. Yakıta gelen zam, MTV'ye gelen geceyarısı vergisi bir avuç insanı mı etkileyecek? 

Hans, Toni, Coni; her yaşta 7'den 77'ye dünyayı gezip dolaşırken, sen kendi ülkenin insanına mahallesinden burnunu çıkaramamayı mı reva görüyorsun? Bu kafaya göre yurt dışına çıkan herkes Şeyma Subaşı... Değil kardeşim değil, biraz daha ileri gitsen eskiden ev mi vardı bak mağarada yaşamadığına şükret diyeceksin!

Gökten İzmir'e taş yağsa, "Keşke Yunan kazansaydı da meteorlar Yunan toprağına düşseydi" diyecek kadar Kemalizm nefreti saçan bir zihniyet, zamları bile "ben yapmıyorum, ben kullanmıyorum, ben yemiyorum, ben gtmiyor, binmiyorum" diyerek bu topluma ne verebilir? 

Sen dünyeviyattan vazgeçtin diye milyonlarca insandan ne istiyorsun kardeşim? 

Para ve mevki hırsının dahi ötesindeki bu nefret niye? Gözlerini ilime, sanata, teknolojiye, güzelliklere, mutluluğa, keşfetmeye kapattın diye; koca bir ülkenin geleceğini aynı karanlığa hapsedeceğini mi sandın?

Ne diyelim; Allah kimseyi canhıraş zam savunacak noktaya getirmesin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum