Burak Cilasun

Burak Cilasun


Milli eğitimde, Hüda-Par etkisi!

13 Temmuz 2023 - 10:11

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in canlı yayında "kız okulları açabilmeliyiz" ifadesi, bir aylık bir bakanın iyi niyeti midir? Bana göre eğer gizli bir ajandası yoksa en hafif tabiriyle bu söz bir gaf ve teslimiyettir. 

Bu teslimiyet, 2023 Türkiye'sini Afganistan karanlığına dönüştürmek isteyen bir avuç azınlığa boyun eğmektir. 

Kız çocuklarını, evlilik adı altında babaları yaşındaki adamların koynuna sokmakta beis görmeyenlerin, "okul eşittir ahlaksızlık" anlayışına geçit vermektir.

Bu teslimiyet, kız çocuklarını okula gönderen milyonlarca mütedeyyin aileye, "Bakın sizden daha dindarlar var" demek ve zaman içinde onların da karma eğitimden koparılması demektir.

Darbe dışındaki toplumsal değişimler hiçbir toplumda bir gecede yaşanmaz. Yavaş yavaş gelir. Dolayısıyla eğitim gibi hassas bir konuda ileriye gidebilmek tavizkar bir siyasetle mümkün değildir. Hele hele imam hatip ortaokul ve liselerinde resmiyette olmasa bile fiilen karma eğitimden her geçen gün uzaklaşırken, bunu bir üst seviyeye çıkarmak ne demektir?

Bugün karma eğitim var diye çocuğunu okula göndermek istemeyen grup, yarın eğitim dilinin değişmesini isterse, çocukları okula kara çarşafla yollamaya kalkarsa "Aman yeter ki göndersinler, biz hepsine razıyız" mı diyeceğiz? Kadın-erkek ayrımıyla başlayan bu zehirli talep; din, mezhep ve etnik köken farkına kadar vardırılmak istense yine kabul edecek miyiz?

Açıkça uyarıyorum, bugün kız çocukları için ayrı okul fikri, yarın ayrı üniversiteye kadar gider. Hele hele arsız ve sapkın beyinlerin "Üniversiteli kız" hayalleriyle mücadele edilen bir Türkiye'nin dehlizlerinde, bugün bile bu talebi dillendirenler varken, yarın bu talep yüksek sesli dile getirilir. 

Gelelim yazımın başlık kısmına...

Evrim teorisine kapıların kapatıldığı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi olmasına rağmen bir de üstüne Diyanet'in okullara sokulduğu Türkiye'de, bu talebin siyasi sahadaki temsilcisi kimdir?

Seçim beyannamesinde karma eğitim zorunluluğunu kaldırmayı vadeden Hüda-Par'dır.

Hüda-Par kimdir? Evlilik yaşında 18'i büyük bulan ama okul çağındaki çocukları kız-erkek diye ayıran, medrese eğitimini geçerli kabul ettirmeye çalışan partidir.

O halde dümdüz soruyorum;

Milli eğitimi Hüda-Par'ın fikirlerine bırakmanın, Milli Savunma Bakanlığı'nı HDP'ye bırakmaktan ne farkı vardır?

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Kartal Yıldırım
    9 ay önce
    Yazını sonuna kadar okudum her dediğinizin altına imzamı atarım bu ülkeyi bu zihniyete TESLİM ETMEYECEĞİZ
  • Mesude öney
    9 ay önce
    Atatürk'ün kızları var olduğu sürece başaramayacaklar.Yazınız için teşekkür ederim.Nasıl köklü temeller varmış ki elele verdiler yıkamıyorlar