Burak Cilasun

Burak Cilasun


Buğra Gökçe'ye yapılan protesto değil provokasyon!

07 Aralık 2023 - 09:58

İzmir'de son yılların en absürt protestosu yaşandı. Buğra Gökçe, ithal olmakla suçlandı.

Selin Sayek Böke, İzmir ile hiçbir bağı olmadan üç dönem boyunca bu kentin vekillik koltuğuna oturdu. Kimse protesto etmedi.

Kemalizm için diktatörlük gibi bana göre nankörce olan bir ifadeyi kullanan kişi, birinci sıradan İzmir Milletvekili oldu. Ne yazık ki ses yok.

Bazı belediye başkan aday adayları, yola çıktıkları ilçeye komşu dahi olmayan başka ilçelerden aday yapıldı ve başkanlık koltuğuna oturdu. Hiç sorun olmadı.

Kılıçdaroğlu üç dönem boyunca memleketi olmayan, İzmir’den milletvekili olunca, biri de çıkıp, “Yahu Genel Başkanım, onur veriyorsun ama bir koltuğumuz boş gibi oluyor” siteminde bulunmadı.

İzmir’de yaşamayan insanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerine yönetici yapıldı. Bir kişi de kalkıp “İzmir’de yöneticilik yapacak insan mı kalmadı?” demedi.

Ama ne oldu?

2008’de İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliği görevine atanan, aynı kurulda 2009-2010 yıllarında başkanlık yapan, 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanı olduktan sonra 2017’de resmi ataması yapıldıktan sonra 2022’ye kadar yaklaşık 6 yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Buğra Gökçe protesto edildi.

Bu kentin Büyükşehir Belediyesinin iç işleyişini, şirketlerini, imar planlarını, mali durumu, köylerini, caddelerini, kanaat önderlerini, STK yapısını ve dokusunu iyi bilen Buğra Gökçe’ye ithal aday dediler.

Ben bir İzmir sevdalısı olarak bunca yıl İzmir için emek vermiş Buğra Bey’e böyle yakışıksız bir ithamı ayıp sayarım.

Hatta bu sözü, hak hukuk düzlemine bağlayan, protestocuyu konuşturup “Birilerinin koltuk sevdası” gibi laflar ettirmeyi de iyi olmayan niyetten addederim.

Evet, bana göre de artık apaçık anlaşılıyor ki birilerinin koltuk sevdası uğruna, kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldıkları anda makam hırsı uğruna yapmayacağı şey yok.

Hatta buna, Buğra Gökçe’nin karşısına provokatör çıkarmak ve en mutlu gününü sabote etmeye çalışmak da dahil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum