Burak Cilasun

Burak Cilasun


Bu nasıl Atatürkçülük Deniz Hanım?

15 Mart 2024 - 13:00 - Güncelleme: 15 Mart 2024 - 13:14

İzmir’de yerel seçimlerin en önemli duraklarından bir tanesi Menemen. Cumhur İttifakı Adayı Aydın Pehlivan ve CHP Adayı Deniz Karakurt’un başını çektiği sandık yarışında ilginç gelişmeler oluyor.

Bunlardan sonuncusu da Asarlık’ta yaşandı.

CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt, dün kıymeti dışarıdan menkul bir isim olan Sezgin Tanrıkulu ile Asarlık’ta seçim çalışması yaptı. Görünce hayret ettim.

Deniz Hanım siz Atatürkçü bir siyaset izlediğinizi söylemiyor muydunuz? Mesela Tanrıkulu’nun hangi fikrini Atatürkçülük ile bağdaştırıyorsunuz?


Tanrıkulu, 24 Nisan’da sözde soykırım yalanına destek verip, “Kötülüğün miladı olan tarih” demişti. Siz de Tanrıkulu gibi düşünüp sözde soykırımı savunuyor musunuz?

Tanrıkulu, PKK’nın “Diyanet” yapılanması olarak anılan DİAYDER’i savunuyor mesela. Siz de dinimizi bölücülüğe alet eden bu oluşuma destek veriyor musunuz Deniz Hanım?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “1 Mart 1922 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üçüncü toplanma yılını açarken yaptığı konuşmasında; “Bilhassa harp sanayii ve fabrikalarının çalışmasını özel bir takdir ile anmayı bir borç bilirim.” derken, Sezgin Tanrıkulu ise “Savaş sanayi ve teknolojisi amaçladığı hedef ne olursa olsun insanların ölümü sonucunu doğurmaktadır. Tarihten bugüne bu teknolojiyi geliştirenleri kimse rahmetle anmamıştır.” diyor.

Siz Atatürk’ün tarafında yerli ve milli savunma sanayi çalışmalarını destekliyor musunuz, yoksa Sezgin Tanrıkulu’nun tarafında yer alıp, yerli silah teknolojisine karşıt mısınız?

Tanrıkulu’nu bir tarafa bırakıp soruyorum; Maltepe’deki seçim ofisiniz Türk bayraklarıyla süslüyken, Asarlık’taki seçim ofisinizde bayraklar nerede? Asarlık’ta Türk Bayrağı asmaktan çekiniyor musunuz?

Maltepe’de ayrı, Asarlık’ta ayrı mısınız Deniz Hanım? Atatürk'ün kurduğu partinin adayı olmakla övünüp, Atatürk'ün uğruna ölümü göze aldığı bayrağı asmamak nedir? Bir endişeniz mi var?

Tüm bu veriler ışığında belli ki ortada bir çelişki var. Bu çelişkinin özünde Sezgin Tanrıkulu’nun yol arkadaşı mısınız yoksa Atatürkçü müsünüz?

Eğer Tanrıkulu ile birlikteyseniz dilinizde Atatürk’ün ne işi var? Eğer Atatürkçü iseniz Sezgin Tanrukulu’nun yanınızda ne işi var Deniz Hanım?

Siz hangi kimliğinizle seçime girecekseniz söyleyin ki seçmen de kimi oylayacağını bilsin.

Maltepe ve Asarlık seçim ofisleri;

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum