Burak Cilasun

Burak Cilasun


Karaburun, kabuğunu kırmalı

08 Ocak 2024 - 13:20

Karaburun... 

Karadan Urla'ya, denizden Çeşme'ye, karşıdan Foça'ya bakan eşsiz güzellikte bir ilçe. Böylesi bir tabiat harikasını öne çıkaran nitelikleri saymaya kalktığımızda yok yok diyebiliriz.

Deniz, kum güneş? Plajlar ve koylar dolusu var.

Tarihi güzellik? Turizme kazandırılmayı bekleyen Sazak Köyü var. İstanbul'un fethinden ve İstanbul camilerinden daha eski olan 700 yıllık Ayşe Kadın Camii halen ayakta.

Lezzet? Kösedere Köyü'nün tescilli Öküz Köftüsü var. Yetmezse balıkçılar balığın alasını tutuyor, hayvancılar sütün peynirin en güzelini yapıyor.

Toprağın nimeti? Ne ararsanız var ama Karaburun buram buram nergis kokuyor.

İzmir'de son 10 yılda evlenen çiftlerin belki üçte birinin profesyonel fotoğraf albümü Sarpıncık Feneri'nde çekiliyor.

Muradı olanlar Mordoğan'da Dilek Pınarı'nda alıyor. 

İşte böyle böyle bir güzellikten bahsediyorum sevgili okurlar. Peki, en başta dediğim gibi Çeşme ve Urla'nın yanı başındaki Karaburun hak ettiği yerde mi? Ne yazık ki hayır. Belki ilçede bir gelişim var fakat o da Karaburun'un coğrafi konumundan ve eşsiz niteliklerinden kaynaklanan doğal bir gelişim. 

Plajından tarihine, nergisinden gastronomisine, hayvancılığından balıkçılığına kadar Karaburun'un net bir şekilde silkelenmeye, hak ettiği değeri bulmaya ihtiyacı var.

Bunun da yolu hiç şüphesiz ki yerel seçimden geçiyor. Çünkü Karaburun kalkınacaksa kendi kökleriyle, kendi insanıyla, kendi değerleriyle ve en önemlisi Karaburun'a Karaburun'dan bakacak insanlarla bunu başaracak.

Dolayısıyla, 31 Mart 2024 tarihi, Karaburunlular için sadece sandığa gidiş değil, ilçenin kaderine bir yön veriş tarihi olacak.

Gelelim bu yön verişle ilgili fikrime;

Elbette ilçenin mevcut bir belediye başkanı ve farklı partilerden belediye başkan aday adayları var. Fakat bu tarihi virajda Karaburun'u ileriye taşıyacağına inandığım bir isim var. Bülent Çumçum...

Demeyin şimdi asker kökenli bir belediye başkanı ne derece başarılı olur... Askeri disiplinin yanında Çumçum'un 4 yıllık turizm ve otel işletmeciliği eğitimi var. Hatta denizci olduğu için Dünya genelinde birçok deniz kenarı turistik şehri de yerinde görme fırsatına sahip olmuş bir isim. Karaburun'da işletmecilik yaptığından dolayı yerel bağları kuvvetli. CHP Karaburun İlçe Başkanlığı yapmış olduğu için parti örgütünü tanıyan bir isim. Lavrasya Düşünce Kuruluşu üstünden fikir üreten bir insan.

Dolayısıyla dostlar; Karaburun'u güvenli limanın ötesinde cazibe merkezi liman yapacağına inandığım Bülent Çumçum'u Karaburunlu okuyuculara emanet ediyorum.

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Sezin Taylan
    3 ay önce
    Çok doğru bir tespit,size katılıyorum.Karaburun’a hak ettiği değeri kazandıracak en doğru aday adayı Bülent Çumçum’dur.Yerelde halkla ilişkileri de son derece iyi ve sağlamdır.Yolu ve şansı açık olsun.Desteğimizle yanındayız.
  • SERDAR Yasa
    3 ay önce
    Güvercin den başka kuş tanimam diyenlerdensiniz sanirim. Ama ada martisi, kartal, yeşilbas ördek ve bunun gibi..... kuşlarda var yeryüzünde. Onlari da tanimanizi öneririm.
  • Sevim Çeliker
    3 ay önce
    Bende ayni düşüncelerim Karaburunu Karaburun yapabilecek karaburunu karaburunluyu çok iyi bilen çok yönlü çalışkan vs bir insan Bülent Cumcum diyorum
  • Güven yavuz
    3 ay önce
    Bülent Çumçum kardeşim e başarılar dilerim ve başaracağından eminim şimdiden tebrikler