Burak Cilasun

Burak Cilasun


Metropol ilçe Menemen

07 Ağustos 2023 - 10:16 - Güncelleme: 07 Ağustos 2023 - 11:17

İzmir'in metropol ilçeleri dendiğinde aklımıza ilk gelen ilçeler Konak, Bornova, Karşıyaka, Buca gibi ilçelerdir. Kentin kuzeyindeki son metropol ilçe ise Çiğli'dir. 

AMA...

Çiğli'den sonra gelen Menemen, son birkaç yıl içinde yapılan atılımlarla, bana göre birkaç yıl içinde kentin metropol ilçeleri listesine dahil olacağa benziyor.

İlçede yapılan projelere şöyle bir baktığımızda adeta topyekün bir kalkınma hamlesi niteliğinde gelişmeler görüyoruz.

Neler mi var bunların içinde... Mesela yeni yol hamlesi var. Şimdi demeyin "AK Parti yine yol mu yapıyor?" Ben de şehir içinde mayın tarlası gibi yollarda, bilgisayar oyunu gibi çukurlardan kaçmaya çalışan bir sürücü olarak derim ki yol medeniyettir. İlçede tam 1 milyon metrekarelik bir atılım başlatıldı. Bunun yarısı sıcak asfalttan oluşurken, kalan yarısı parke ve bordürden oluşuyor. 

Sadece yol mu?

İlçeye içinde konferans salonu ve sinema salonu da barındıran büyük bir kütüphane yapmak için Başkan Pehlivan ve ekibi harekete geçti. Projenin bana göre en kıymetli noktalarından biri de, inşaat alanında kalan yarım asırlık bir ağacın, kesilmek yerine projeye dahil edilmesi oldu. Projede farklı yaş gruplarına ait okuma alanları, sergi alanı, grup ve bireysel çalışma odaları, araştırma salonu ve çeşitli atölyeler de yer alırken, mimari olarak da göze hitap edecek bir kütüphane olacak.



Elbette sadece bina ve yol değil...

Menemen Belediyesi'nin en güzel işlerine bakınca öğrencilere verdiği değeri de es geçmemek lazım. YKS'ye girecek öğrencilerin ücretlerinin ödenmesi, başarılı öğrencilere ödüller, yine öğrencilerin yararlanabileceği ve kendilerini geliştirebileceği kurslarla birlikte Aydın Pehlivan'ın insana dokunan çok sayıda projesini görüyorum. Emiralem Zeytinyağı Fabrikası'nın ayağa kaldırılması, İş-Kur ile ortak çalışarak çok sayıda insanın işe yerleştirilmesi, bir zamanlar olaylarla anılan Asarlık'taki huzur ortamı gibi birçok niteliği daha saydığımızda ortaya güzel bir tablo çıkıyor. Çilek ve Çömlek festivallerinde ilçede tek vücut olarak yüzlerin gülmesi de cabası... Böylece esnaf da kazanıyor.

Gelelim bana göre en önemlisine...

İzmir'in tarihi yerleşimlerinden biri olan ve tescilli binalar barındıran Menemen'de ilçe merkezinin altın değerindeki tarihi çarşısı ve çevresinin üstünde kir, pas bırakmayacak ve o mücevheri yeniden ışıl ışıl kılacak bir tarihi çarşı projesi başladı. Bana göre ilçeye Şirince ve Kozbeyli misali turistik bir alan kazandırılmış olunacak. Aynı zamanda ilçenin marka değeri artacak. Menemen, İzmirlilerin Foça'ya ya da Dikili'ye giderken ana caddesinde kırmızı ışıkta beklediği değil, mutlaka uğradığı bir nokta halini alacak. Tüm bunlara ilçenin nüfus artışı, merkezle iç içe geçmişliğinin artması gibi faktörler de eklenince denebilir ki İzmir'in yeni metropol ilçesi olmak şerefi, Menemen'e hayırlı olsun.



Ve şimdi Sezar'ın hakkı Sezar'a;

Belediye çalışanları güzel bir zam aldı, SGK'ya borç yok, hem sosyal hem de eser projeleri birlikte yürüyor. Yeri geliyor temizlik personeli kıyafetiyle sürpriz yapıp, ilçenin çınarlarının elini öpüyor. O halde Aydın Pehlivan'a denecek tek söz kalıyor; Helal olsun Başkan!

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Cennet Tosun
    8 ay önce
    Sayın Burak Cilasun Öyle güzel yazmışsınızki menemen belediye başkanımızın yaptıklarını ve yapacaklarını bende bir anımı paylaşayım benim oğlumun mezarı emir alemde kendisi şehittir biz yıllar önce çeşme yaptırmıştık ama eskimişti bu kurban bayramında gittim ziyarete bi baktımki çeşme yenilenmiş mezarlıklar temizlenmiş çok duygulandım ağladım. Sayın Belediye başkanınımız Aydın Pehlivan ve ekibine çooook teşekkür ediyorum. Yoları açık olsun inşallah saygılar sizinde kaleminize sağlık