Burak Cilasun

Burak Cilasun


İki başkan; Boyunağa ve Bezircilioğlu

21 Ağustos 2023 - 09:21

İki il başkanına değineceğim bugün.
İkisinin de partisi ve tabanı milliyetçi politikaları benimsiyor, sığınmacıları istemiyor.
İkisinin de genel başkanı bir zamanlar aynı partinin genel başkan yardımcısıydı, daha sonra çıktıkları yolda kurulan partinin biri genel başkanı, diğeri yardımcısı oldu. İki partiden biri CHP ile ittifak kurarken, diğeri de son seçimin ikinci turu öncesi mutabakat metni imzalayıp Cumhurbaşkanlığı seçimi için destek verdi.

Evet… Gündemim İYİ Parti ve Zafer Partisi. Dolayısıyla da Seçkin Boyunağa ve Sinan Bezircilioğlu…

Bezircilioğlu’nun partisi, Boyunağa’nın partisinden İzmir’de takribi 5 kat fazla oy aldı. Bezircilioğlu’nun partisinin İzmir’de milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkanı, 30 ilçede yerleşik teşkilatı var. Boyunağa’nın vekili, meclis üyesi, belediye başkanı yok. Teşkilatlanmasını da henüz bitirebilmiş değil. Üstüne üstlük iki partinin İzmir’deki maddi gücü, mukayese dahi edilemeyecek kadar farklı…

Buna rağmen;

İzmir’de bir Suriyeli tarafından katledilen Batuhan’ın davasını Boyunağa takip ederken, Bezircilioğlu’nu göremedik.

Bezircilioğlu’nun kendi sosyal medyasında son bir ayda sadece iki kez sokakta fotoğrafı var. Birinde il başkanlığının önünde aşure dağıtırken , diğeri de genel başkan yardımcısını karşılarken…

Boyunağa’ya baktığımda bir gün Torbalı’ya gidip, tarım işçilerinin Suriyelilerle yaşadığı problemi anlatıyor, diğer gün Kültürpark önünde çok sayıda partiliyle basın açıklaması yapıyor.

Basmane, küçük Şam olmaya doğru giderken, Seçkin Boyunağa’yı belediyeyi Arapça tabelalar ve ruhsatsız işletmeler ile gettolaşmaya karşı uyarırken görüyorum. 2 gün sonra Büyükşehir tabela operasyonu yapıyor. Bezircilioğlu’ndan pek ses seda yok.

Boyunağa, Bornova Mevlana’da yaşanan olay sonrası Türk aileyi ziyaret ediyor. Buca’da yaşanan olay sonrası tüm sığınmacı karşıtlığına rağmen halkı galeyana gelmemeleri için uyarıda bulunuyor. Bezircilioğlu yine yok…

Boyunağa, partisinin mutabakat yaptığı CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı’na karşı farklı konularda net eleştirilerde bulunuyor, Bezircilioğlu suya sabuna dokunmuyor.

72 bin oy alan Zafer Partisi’nin İl Başkanı Boyunağa, birçok imkansızlığın içinde İzmir gündeminde kendine yer ediniyor, faaliyetten faaliyete koşuyor. Bezircilioğlu ise kendini İzmir ve İYİ Parti için bir şans olarak gördüğünü söylüyor.

Bu arada çıkıp biri dese ki Sinan Bey de şunları yapıyor ama göstermiyor. O zaman ben de “Bir elin diğer eli görmeyeceği bir hayır kurumu mu yönetiyorsunuz?” sorusunu sorarım.

Uzun lafın kısası; birinin odası, diğerinin yarısı kadar. Biri büyük bir iş insanı, diğeri teşkilatıyla gevrek yiyerek politika geliştirmeye çalışıyor.

Bir yoktan var etmeye uğraşırken, diğerinin sessizliği varı yok edeceğe benziyor.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Asena Göktürk
    8 ay önce
    Biri İYİ Partiden ihraç edilmek üzereyken istifa etti!!! Keşke sosyal medya hesaplarına bakarak değerlendirme yapmasaydınız yanlış olmuş. Eğitimlerini falan kıyaslasaydınız mesela, yüzeysel bir bakış acısıyla yazılmış bir yazı, sanki birazda taraflı.
  • Osman Gırnatacı
    8 ay önce
    Birinin derdi vatan, diğerinin ki makam.