Burak Cilasun

Burak Cilasun


CHP, İzmir adayını seçime kadar açıklar mı?

22 Ocak 2024 - 08:39



Yerel seçime 69 gün kaldı. 70. gün sandık başında olacağız. İstanbul ve Ankara adayını Kasım'da açıklayan, 14 Aralık günü Parti Meclisi ile resmileştiren CHP, İzmir'deyse oy pusulasında belediye başkan adayının adının yazılacağı kısım için "sürpriz" ifadesini koyacağa benziyor.

Vatandaş beklemekten yoruldu ve sıkıldı tabii. Mesela Urla'yı düşünün... 50'ye yakın aday adayı var. Yürümekten yollar aşınmaz ama el sıkmaktan eller aşındı. 

Peki bu süreçte ne oldu? İzmir adayı henüz ortada yok. Perşembe günü İzmir dışında kalan illerin adaylarının açıklanması bekleniyor ama İzmir için yine bir sonraki hafta işaret ediliyor.

Kamuoyu yoklaması, memnuniyet anketi, kente gönderilen heyetler vs. derken bu işin artık suyu çıktı. Hem büyükşehir hem de ilçe belediye başkan aday adayları aylar süren propaganda sürecinde maddi manevi yıprandı. Artık "Aday adayı" sıfatıyla ortaya koyacakları pek de yeni bir şey kalmadı. Bastırdıkları ayaklı panolar bir şekilde kırıldı, ellerindeki broşürler bitti. Dolaşacak muhtar kalmadı, ziyaret edilecek STK'lar bitti. Belki de en kötüsü heyecan bitti.

Belediye bürokrasisini düşünün bir de... Seçime doğru belediye bürokrasileri yavaşlar. Adayın kim olacağı sorusu, belediyelerin tüm düzenini ve işleyişini neredeyse bitkisel hayat seviyesine indirir. İyi de kardeşim, İzmir'e bunu yapmaya hakkınız var mı?

Bakın AK Parti, yerelde muhalefette olduğu kent için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nı açıkladı. Hatta Hamza Dağ seçim çalışmalarına başlayıp hem ilk mitingini Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirdi, hem de seçim çalışmalarına başladı. 

CHP, adaylarını açıklamakta neden bu kadar geride kalıyor? Esas sebep, bu yıl yapılacak tüzük kurultayı öncesinde delege savaşlarını tamamlamak mı? Daha kötüsü esas sebep parti içinde CHP'ye yakışmayan çıkar gruplarının, İzmir gibi bir şehirde rant savaşı mı? Öyle ya, taaaa Doğu Anadolu'dan İzmir'e uzanan bir elin olması bile bu kent için rahatsızlık kaynağı...

Sözün özü; siyasetçisi, gazetecisi, vatandaşı... Sı-kıl-dık!

YORUMLAR

  • 0 Yorum