Burak Cilasun

Burak Cilasun


'İzmir' Milletvekili Yüksel Taşkın'a...

15 Ağustos 2023 - 11:05

CHP "İzmir" Milletvekili Yüksel Taşkın, katıldığı CHP Urla Kongresi'nde yaptığı konuşmada kontenjan konusundaki rahatsızlıklara değinerek "Kurultayda oyunuzu ona göre verirsiniz" demiş.

Hatta ve hatta kendisinin de rahatsız olduğunu söyleyip, DEVA, Saadet, Gelecek ve Demokrat Parti'nin vekil kontenjanını eleştirmiş. Bu eleştirilerini bir de parti içi demokrasi sıkıntısıyla süsleyip, geçmişteki CHP Tüzük Kurultayı sonrası siyaseti bırakmayı düşündüğünü ifade etmiş.

İnanın okurken insan gülsün mü, kızsın mı, siyasetten soğusun mu ya da sözün sahibi adına utansın mı bilemiyor...

Düşünsenize; İzmirlilerin savunduğu değerler bütünü olan Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurumları ve kahraman ordumuz ile kavgalı olan, bu değerlere iftira atmak ve karalamaktan çekinmeyen bir gazetenin yazarlığından geleceksiniz, İzmir ile alakalı hiçbir siyasi ve sosyal geçmişiniz olmayacak, sonrasında da hooop listenin 1. sırasına yazılacaksınız ama parti içi demokrasi eleştirisinde bulunacaksınız.

Hele hele bu eleştirileri de sıraladıktan sonra "Listelerden memnun olunmaması çok doğaldır. . Oy verirken kurultayda ona göre oy verirsiniz." diyeceksiniz.

E o zaman birkaç ay önce deseydiniz ya "Ey İzmirliler; benim İzmir ile hiçbir alakam yok, memnun değilseniz 14 Mayıs'ta oyunuzu ona göre verin" diye.

Genel başkan yardımcılığı bittikten sonra partiliye kurultay mesajı verip, muhaliflik yapmak, partiyi eleştirmek açıkçası hiç hoş ve samimi değil. 

O halde soruyorum Sayın Taşkın;

Sizin sözlerinize kim neden inansın? Milletvekilliğiniz bittikten sonra "Kemalist İzmirliler ırkçı ve dışlayıcıydı" mı diyeceksiniz?

Emin olun siyasi etikten, listelerden şikayet edecek çok kişi var CHP'de. Şikayet etmek de analarının ak sütü gibi helal bence. Lakin hatanın göbeğinde olup "Burada yanlış var" demek...

Neyse.

Teşbihte hata olmaz ama yaşananlar bana eski bir gazete küpüründeki bir haber başlığını hatırlatıyor:

Meşhur dolandırıcı Sülün Osman, cezaevinde "Alınteri ile yaşamak" konulu bir konferans verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum