Burak Cilasun

Burak Cilasun


CHP, Özcan'ın sözlerine cevap vermelidir

23 Haziran 2023 - 12:27

CHP'nin belki de en sivri dilli ismi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dır.

Birçok insan daha önce milletvekilliği de yapmış olan Özcan'ı esas olarak son dönemde belediye meclisinde AK Partililere çay fırlatırken, yabancı uyruklulara su faturasına 10 kat zam yaparken, iktidara sert eleştirilerde bulunurken tanıdı.

Özcan'ın yaptığı birçok hareket sosyal medyada binlerce defa paylaşıldı. Özellikle sosyal medyada genç kuşak, CHP içinde bir Tanju Özcan ile tanıştı. 

Sonra ne mi oldu? Birkaç yıl öncesine kadar "Çok iyi" olan Tanju Özcan, şimdi ilkesel oklarını kendi genel merkezine çevirince işin rengi değişti. Önce 1 yıllığına partisinden uzaklaştırılan Özcan, şimdi de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Buna gerekçe olarak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasına gösterdiği tepki işaret edildi.

Elbette partilerde hiyerarşi önemlidir ve Türkiye gibi bir ülkede kendi partinize karşı sosyal medyadan muhalefet ederseniz bunun bir karşılığı vardır. Hatta Melek Mosso konseri yüzünden AK Parti'de bir belediye başkanının istifa ettirilişini düşününce olanlara şaşırmıyorum. Lakin CHP üst yönetiminin Özcan'ın son sözlerine mutlaka cevap vermesi gerekiyor. Nedir bu sözler? CHP Genel Merkezi'nde FETÖ'cülerin, terör sevicilerin, badem bıyıklıların cirit attığı iddiasıdır.

Özcan bu sözleriyle giderayak bombayı genel merkezin kucağına bıraktı.

Peki Özcan'a cevap verilmesi neden önemli?

Çünkü AK Parti CHP'ye FETÖ üstünden bir çıkış yaptığında cevap olarak "Sizde de şöyleydi" deniliyor. Yahut terör örgütü seviciliği üstünden bir eleştiri geldiğinde "Ama sizin de..." diye başlayan cümleler duyuyoruz. 

Dolayısıyla iki parti arasındaki "Tencere dibin kara" söylemi sürekli olarak havada kalıyor ama Tanju Özcan'ın CHP'li bir belediye başkanı olarak kendi partisinin genel merkezi hakkında bu şekilde iddialarda bulunması, sadece disipline sevk edip ihraç etmekle kapatılacak bir şey değildir.

CHP üst yönetimi çıkıp bu konuda mutlaka bir açıklama yapmak ve Özcan'ın sözlerine cevap vermek zorundadır. 

Çünkü cevap verilmediği sürece Cumhur ittifakı ve iktidara yakın medya, "Kendi belediye başkanın senin genel merkezinde FETÖ'cülerin olduğunu söyledi" diyecek. 

Bu durumda CHP ne yapmalı?

CHP çıkıp net, köşeli, somut ifadelerle bu durumu ya reddetmelidir ya da reddedemiyorsa "Ben nerede hata yaptım?" diyerek açık bir kadro revizyonuna gitmelidir. Zira artık CHP seçmeni de, CHP'ye oy verme potansiyeli olan seçmen de partinin genel merkezinden yuvarlak cevaplar, altı ok ilkelerinden uzak isimler, akçeli işlerle anılan kişiler yahut dil ve eylem birliğinden uzak hareketler görmek istemiyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum