Burak Cilasun

Burak Cilasun


Muharrem Bey ve sırtı

28 Temmuz 2021 - 12:10 - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 - 12:14


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Trabzon'da yaptığı basın açıklamasında "Fondaş, yandaş" gibi ifadelerle basına sırtını dönmüş. Hatta bunu marifet gibi sosyal medya hesaplarında da paylaşmış.

Bazı medya organlarının geçmişi ve mali yapılanmasındaki aydınlatılmaya ve vicdanlara kabul ettirilmeye ihtiyaç duyulan konular elbette vardır. Bu konuda denecek söz yoktur.

Lakin bu gülünç terbiyesizliğin altında esas olarak gündeme gelememek vardır.

En nihayetinde memleketi olan Yalova'da dahi partisinin il binası açılışında etrafına insan toplamayı başaramayan Muharrem Bey, sinirleri bozulmuş olacak ki gazetecilere çatıyor.

Kusura bakmayın Muharrem Bey...

Fikirlerinize saygı duymak ve hatta bazılarına katılmakla birlikte Türk basını sizin yüzde 2'lik oy oranınızın peşinde koşup, haber yapmak zorunda değildir.

Etrafına 50 kişi toplayan herkesin, ulusal ve yerel medyada haberi çıkacak olsa, ana haber bültenleri ev hanımlarının kısır günleri ve mevlid organizasyonlarını yayınlamak zorunda kalırdı. Ha siz yarın bir gün on binlerle sahaya inmeyi başarırsanız o zaman yeniden bir haber değeriniz olur.

Kabul ediyorum Cumhurbaşkanlığı adaylığınız sürecinde yaşadığınız kırgınlıklar ve Cumhuriyet Halk Partisi kurmaylarıyla aranızda pek tabii anlaşmazlıklar olabilir. Bu konuda yapabileceğiniz en güzel şey herhalde bir otobiyografi yahut seçim sürecine dair kitap yazmak olurdu. Lakin bunun yerine kendinizi kurumsal kimliğin üstünde tek kişilik dev kadro olarak gördüğünüz andan beri tek başına kalmışlığın çaresizliğinde olduğunuz aşikar.

Açıkçası Türkiye'de mağduriyet genel olarak tutuyor olsa da görülen o ki şımarıklık tutmuyor. Zira seçimi otel odasında takip etmek yerine kızdığınız CHP'nin seçim merkezinde yahut parti bayrağı olmayan bir seçim merkezinde takip etseydiniz belki o zaman haklı bir mağdur olabilirdiniz. Ülkenin belli kesiminde iktidara karşı gelişen tepkiyi şahsınıza sevgi ve teveccüh sanmak yerine daha gerçekçi davransaydınız o zaman bir şansınız olabilirdi.

Açık konuşacağım Muharrem Bey;

Seçim gecesi seçmen, ortada olmayan yüzünüzden hayır görememişken, gazetecilerin de sırtınızdan hayır görebileceğini sanmıyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum