Burak Cilasun

Burak Cilasun


İzmir İsterse Olur!

03 Ekim 2020 - 13:14

İzmir Küçük Kulüp tarafından düzenlenen Abidin Necimoğlu Tenis Turnuvası, hafta içi oldukça çekişmeli, muhteşem bir final maçıyla sona erdi. Dile kolay, tam 132 sporcunun katılımıyla gerçekleşen bir turnuvadan bahsediyoruz...

Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik ve yönetiminin ev sahipliğinde, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sn. Cengiz Durmuş'un katılımıyla gerçekleşen final ve ödül töreninde gördüm ki Türk tenisi emin ellerde ilerliyor. Bu spora gönül verenlerin de bildiği üzere İstanbul'da Türkiye Tenis Federasyonu'na ait olarak 25 bin metrekare üzerindeki İstanbul Tenis Merkezi, spora büyük ivme katacak. 

Ben de fırsat bu fırsat diyerek Sn. Durmuş'a, bu boyutta olmasa dahi bir benzerinin İzmir'de yapılıp yapılamayacağını sordum. Başkan Durmuş'un yanıtı ise oldukça dikkat çekiciydi: İzmir isterse olur!

Başkan Durmuş cevabına şu sözlerle devam etti: Böyle bir tesisin İzmir'e kazandırılmasından bizler son derece memnun oluruz. İzmir, tenis camiası için önemli bir kent ve eğer milletvekillerinin, yerel yöneticilerin, kent dinamiklerinin bu yönde bir girişimi olursa bize de yanlarında olmak düşer.

Hal böyle olunca ağzımdan "Sizin önderliğinizde böyle bir çalışmayı çok isteriz." sözleri dökülünce, Başkan Durmuş bu kez unutamayacağım bir cevap daha verdi: Biz önder değil, ancak hizmetkâr oluruz."

Açıkçası koltuğun gücünü arkasına alarak dününü unutan birçok yöneticiye şahitlik etmiş bir gazeteci olarak, tam aksi istikamette olup gücünü koltuğuna vermeye çalışan başarılı yöneticileri görünce çok mutlu oluyorum. Gece boyunca mütevazı bir tavır sergileyen Başkan Durmuş'un bu örnek duruşunun birçok yöneticiye ve yönetici adayına aktarılması gerektiğine inanıyorum.

Peki TTF Başkanı Durmuş'tan böyle bir söz aldıktan sonra siz ne dersiniz İzmirliler? Kentimizin zeybeği gibi bireysel, vizyonu gibi çağdaş olan bu güzel spor dalını sahiplenmeyi başarabilecek miyiz? Dünya çapında büyük ilgi gören tenis arenasında İzmir'i bir marka haline getirebilme özverisine sahip miyiz?

Cevap belli: İzmir isterse olur!

YORUMLAR

  • 0 Yorum