Burak Cilasun

Burak Cilasun


İsmail Bey Göztepe'yi Bir Sal Artık!

19 Eylül 2020 - 11:10 - Güncelleme: 19 Eylül 2020 - 11:16

Türk tiyatrosunda Uygur soyadı herkesin yüzünde bir tebessüm oluşturur.

Rahmetli Nejat Uygur ile oğulları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler yıllarca Türk halkı tarafından sevilmişlerdir.

İşte şimdi Torbalı'da da sadece isim benzerliği olan bir başka "Uygur Tiyatrosu" yaşanıyor. Başında da İsmail Uygur olduğu için biz orijinaliyle karışmaması adına bu tiyatroya İsmail Uygur Tiyatrosu diyelim.

O tiyatro ki aile, eş dost atamalarıyla Afife ödülü alacak kadar senaryoya sahip. En azından basına öyle yansıdı.

Neyse...

Hatırlayacaksınız, Göztepe ilçede 104 dönümlük arazide dev bir spor tesisi inşa edecek ve belki de Torbalı'nın birçok yetenekli genci bu tesislerden yıldız adayı olarak çıkacaktı.

Fakat İsmail Uygur Tiyatrosu harika bir oyunculuk sergileyerek tesisi patlattı. Nasıl mı? Önce 13 Haziran 2019'daki belediye meclis toplantısında ruhsatla ilgili sorun olduğunu söyleyerek Göztepe'nin yalnızca 2 ay kaybedeceğini söyleyen Uygur, sonrasında da kazandığı zamanı fırsat bilip, tepkileri de zamana yayıp zayıflatarak işi adeta ketenpereye getirdi.

Düşünün o koca tesislerde ne çocuklar yetişecek, milli formayı giyecekti. Ahde vefa olarak da Torbalı'yı unutmayacaklardı.

Olmadı...

Göztepe camiası İsmail Uygur'a olan tepkisini içine attı, "Ya sabır" çekti, konuyu bir şekilde kapattı. Derken, İ.Uygur Tiyatrosu perdelerini Göztepe için bir kez daha açtı. AK Partili Mahmut Atilla Kaya'ya siyasi cevap vereceğim diye senaryosunda bir kez daha Göztepe'yi kullanmaya kalktı.

Sözlerinde, "Torbalı'dan öylesine nefret ediyor, öylesine bıkmışsın ki yeni sevdanın Göztepe olduğunu bilmeyen yok. Bu sevdan gözlerini ne kadar karattık ki Torbalı'nın 100 dönüm sanayi imarlı arsasını sadece kulüp başkanına yakınlık sağlamak için vermeyi göze aldın. Yarın Göztepe Spor Kulübü satıldığında Torbalılı vatandaşlara ne diyeceksin?"ifadelerini kullanan İsmail Uygur'a Atilla Kaya'nın vereceği cevabı bilemem ama ben Göztepeli bir gazeteci olarak sormak istiyorum;

1) Torbalıspor ile Göztepe rakip mi ki birini sevmek için diğerinden nefret etmek gereksin?

2) Göztepe Spor Kulübü, haklısınız bir şirkettir. Sepil gelecekte hisselerini de devredebilir. Lakin Göztepe'nin tesis yaptığı yeri birilerinin gelecekte farklı amaç için kullanabileceğini sanmak için hayal gücünüzü neyle besliyorsunuz?

Lafı uzatmayacağım... Önceki başkanlık döneminde İstanbul takımı olan Fenerbahçe şampiyon olunca, Torbalı Belediyesi'ne Fenerbahçe bayrağı astıran İsmail Uygur'dan (Röportajında bayrağın belediye binası kadar olduğunu kendi söylüyor.) Göztepe'ye gelecek fayda Allah'tan gelsin.

Son olarak;

Sayın Başkan... Göztepe ki bu kentin 30 ilçesinde taraftarı olan, 95 yıllık mazisi bulunan, kitleleri peşinden sürükleyen, uğruna gözlerden yaş döktüden, şarkılar besteleten, bebeklere bile hastane çıkış setiyle arması giydirilen, yaşlıların tabutlarına bayrağı serilen bir kulüp. 

Siz ki o 30 ilçeden bir tanesinin, bir süreliğine koltuk sahibisiniz. 3 günlük hayatın 2 günlük makam sahipliğinde hiçbir ego bu kadar insanı üzmeye değmez.

YORUMLAR

  • 0 Yorum