Burak Cilasun

Burak Cilasun


Göztepe Voleybol, Salonunu İstiyor!

22 Ekim 2020 - 10:02 - Güncelleme: 22 Ekim 2020 - 10:12

Voleybolda Sigorta Shop Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele eden Göztepe'nin dün İzmir'deki ilk maçını izleme fırsatı buldum.

Türk voleybolunda bir ekol olan Vakıfbank'ın B takımıyla yapılan mücadelenin çetin geçeceği belliydi. Kadrosunda U-17 milli takımı oyuncuları da bulunduran rakibin karşısında yeni oluşturulmuş kadrosuyla mücadele eden Göztepe, iyi başladığı ilk seti küçük hatalarla kaybedip, akabinde kötü bir ikinci set geçirerek 2-0 geriye düştüğü mücadelede 3. seti iyi bir oyunla kazanmayı bildi. Özellikle bu sette Voleybol Şube Sorumlusu Hüsnü Öztuncel başta olmak üzere tribündeki az sayıda kişinin (korona önlemleri nedeniyle) coşkulu tezahüratı da maça ayrı bir renk kattı. Başa baş geçen 4. setteyse rakibin tecrübesi öne çıkınca Göztepe sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

AMA...

Göztepe yenildi diye kimsenin laf söylemeye hakkının olmadığını açıkça ilan etmek istiyorum.

Neden mi?

Bu pırıl pırıl gençlerin salonu yok ey İzmir'i yönetenler!

Acıdır ki Göztepe voleybolun A takımı, fitness için bir okulun salonuna, antrenman için başka salona gidiyor. Hatta maç yapmak için de ayrı salona gitmek durumunda kalıyor.

Düşünün ki dün Balçova Spor Salonu'nda ya da yaygın ismiyle Balçova Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda oynanan maç için Vakıfbank'ın otobüsü salonun bahçesine giremedi. Fiziki koşulları son derece yetersiz bir takımın ne kadar başarılı olmasını bekleyebilirsiniz? 

Ben size bir şey söyleyeyim mi; bu kızlar ve elbette şube yönetimi kısıtlı imkanlar içinde bir peri masalı yazmaya çalışıyor. Bunu da İzmir adına yapmaya çalışıyorlar. Bakın ince ama anlamlı bir detaydır; oyuncuların formasındaki desen, İzmir Saat Kulesi'nin mimari deseninden alınmış. Libero formasıysa Pasaport İskele hizasındaki siyah beyaz kaldırım deseninden alınma.

Anlayacağınız Göztepe Voleybol Şubesi, tıpkı futbol şubesinde olduğu gibi "Biz İzmir'iz" diyor.

Peki İzmir ne kadar bu ekibe sahip çıkacak kapasitede? 

İşte onu zaman gösterecek. Zira ortada yerel yöneticiler tarafından temizlenmesi gereken bir ayıp, göçebeliğe mahkûm edilen bu sporcuların kalıcı olarak yerleştirilmesi gereken bir salon var.

Not: Göztepe'nin bir salonu olduğunda sadece voleybol şubesi değil, başta hentbol ve basketbol olmak üzere çok sayıda şubesi ve bunlara bağlı altyapı takımları da bu salondan faydalanır. Yani işin özü salon şart!
 

İŞTE GÖZTEPE'NİN KADROSU:

YORUMLAR

  • 0 Yorum