Burak Cilasun

Burak Cilasun


Gelecek Partisi, İzmir'de Havlu Attı

13 Ocak 2021 - 13:53 - Güncelleme: 13 Ocak 2021 - 13:58


Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi, İzmir'de kriz üstüne kriz yaşamaya devam ediyor. İlk İl Başkanı Cem Kavur'un istifasıyla kamuoyuna yansıyan krizler silsilesinin içinde birçok istifa ve görevden almanın yanında, mali krizler de yaşandı. İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları arasında yaşanan tabela ve istifa krizleri de eklenince, iş iyice çıkmaza girdi.

Son olarak krizlerin giderildiği mesajının verildiği ve İzmir ekibinin genel merkeze yaptığı çıkarma sonrası suların durulduğu düşünülürken, İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik'in başka partilere geçebileceğine yönelik haberlerin çıkması ve görevine resmen devam ederken İşçilik'in bu konuyla ilgili olarak "Şahsıma böyle güzel tekliflerin edilmesi onur ve gurur verici bir durum." yanıtını vermesi parti disiplininin teşkilat içinde iyice kaybedildiğinin bir göstergesi oldu.

Son olarak Gelecek Partisi Genel Merkezi'nin dün çıkan istifa haberleri sonrası "Biz görevden alıyoruz" çıkışıysa durumu toparlamaya yetmeyecektir.

Anlaşılan o ki İzmir'de şimdiye dek güçlü bir teşkilat kurmayı başaramayan Gelecek Partisi, bunca krizden sonra kolay kolay toparlanabileceğe benzemiyor. Davutoğlu ve ekibinin genel siyasette de herhangi bir rüzgar yakalayamamış olması da bunun önemli bir sebebi olarak göze çarpıyor.

Gelecek Partisi şu koşullar altında İzmir'de şimdiden havlu atmıştır. Zira kurumsal kimliğini üst seviyeye taşıyacak, teşkilatlanmada fark yaratacak bir il başkanı bulabilir mi? Çok zor... Hele de az çok benzer bir yoldan geçmiş olan DEVA Partisi, İzmir'de Seda Kaya gibi güçlü bir isimle vitrinini pekiştirmişken, şu saatten sonra Davutoğlu bizzat gelip İzmir'de teşkilatçılık yapsa yine mümkün gözükmüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum