Burak Cilasun

Burak Cilasun


Bu 23 Nisan'da balkonları doldurduk, seneye meydanlardan taşacağız!

24 Nisan 2020 - 11:54 - Güncelleme: 24 Nisan 2020 - 12:01


Türkiye dün belki de son yılların en coşkulu 23 Nisan'ını geçirdi.

Geçmiş yılları şöyle bir hatırlayın. Özellikle de geriye dönük 5-6 yılı... Okullardaki etkinliği saymazsak, meydanlarda az sayıda insanla, kısa süreli bir tören ve hop bitti gitti!

Üzücüdür ki milli bayramlar artık vatandaş için yalnızca tatil günü anlamı taşır hale gelmişti ki, koronavirüs belası bayramın kaderini değiştirdi.

Her şerden bir hayır çıkar mantığıyla yakın zamana kadar okul bahçelerinde sıkışıp kalan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu kez  bambaşka bir hal aldı.

Okullar kapalı, meydanlar ıssızdı belki ama sokaklarda milyonlarca vatandaş hep birlikte İstiklal Marşı'nı da okudu, İzmir ve 10. yıl marşlarını da...

Balkonlara bayrak asmayı unutmaya başlayan halk, bu yıl bırakın sadece bayrak asmayı, balkonlarını gelin gibi süsledi. Ses sistemleri odalardan sökülüp balkonlara takıldı. Çocuklara kıyafetleri giydirildi, yaratıcı videolar çekildi. Anlayacağınız Türkiye bu yıl bayramı hissederek yaşadı.

Tabii 23 Nisan'ın birleştirici gücünün ortaya çıktığı bu özel günde parazitler çıkmadı mı? Çıktı tabii. Eh birileri ne kadar çıldırıyorsa bayram o kadar güzel geçmiş demektir öyle değil mi?

Türkiye çapındaki "Balkondan bayram" elbette coşkuluydu ama İzmir'e de özel bir parantez açmadan olmaz. Atatürkçülüğü bir marka haline gelmiş olan kentimizde 23 Nisan'ın bu denli şevkle kutlanması, koronavirüs sürecinde hem vatandaşa moral oldu, hem de gelecek bayramlar için bir prova...

Umuyorum koronavirüs musibeti nedeniyle memleketin her sokağına nüfuz eden bayram kutlamaları, bundan sonra da kendisini böyle coşkuyla gösterir. Bu yıl balkonlardan kutladığımız bayramımızı seneye sokakları doldurarak kutladığımızda, eminim ki birliğimiz ve motivasyonumuz çok daha iyi yere gelecektir. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Güngör Akbaş
    3 yıl önce
    TÜRKIYE'de Resmi bayramlar 20 yıldır, Sanki memleket düşman işgali altındaymış gibi Muhalefetin tekelindeymiş gibi kutlanıyor.