Ahmet Uğur Baran

Ahmet Uğur Baran


Türkiye ile gurur duyuyorum

30 Nisan 2020 - 10:51

Çin'de başlayan koronavirüs salgını nedeniyle Dünya zor günler geçirmeye devam ediyor. Ülkeler her gün vefat sayılarını açıklarken, sosyal hayat ve ekonomiler de, yaşananlardan nasibini almış durumda.

Elbette bu sancılı sürecin bize öğrettikleri ve gösterdikleri de var. Yardımlaşma duygusunun yüceliği, vefanın önemi gibi toplumumuzun belleğinde olan duygular, bir kez daha kendini imece yoluyla gösterdi.

Tüm bunlarla birlikte bir şeyi daha yeniden görmüş olduk. Ne mi? Ülkemizin büyüklüğünü, insan sevgisini siyasetin üstünde tutuşunu, kudretini...

Hiç şimdi demeyin o öyle oldu, bu böyle oldu... En mutlu günlerimiz olan düğünlerimizde anlık ufak tefek aksiliklerin, nasıl hızla giderildiğini hatırlayın.

Bugün Türkiye; İngiltere'nin, İtalya ve Fransa'nın, İspanya ve Amerika'nın durumuna düşmediyse bu bir tesadüf müdür? Yoksa koronanın insafına mı geldik? Hiçbiri değil... Türkiye'nin gücüdür. Açık ve net ortaya koyalım; Türkiye salgın sürecini Amerika, Fransa, İngiltere, İspanya, Belçika ve hatta Almanya'dan daha iyi atlatıyorsa burada bir başarı söz konusudur.

Kimsenin beklemediği bir virüse, ömrümüzde görmediğimiz bir salgına karşı mücadele veriyoruz. Avrupalı devletler gibi hastane koridorlarında ölen yaşlılarımız var mı? Yok. İtalya'daki gibi solunum cihazı sıkıntımız var mı? Yok. Bu arada onun da yerli ve millisi üretildi çok şükür. ABD Başkanı gibi garip açıklamalar yapan devlet yöneticilerimiz var mı? Yok. Kıtlık var mı? Yok. 

Peki ne var? Hala kapasitesinin altında hastanelerimiz ve buna rağmen daha da iyiye gidebilmek için açtığımız şehir hastanelerimiz var. Vatandaşını yurt dışında mağdur etmeden, Dünya'nın her yanından uçaklarla toplayan bir devletimiz var. Devlet yöneticileri kibir kokan, teröre destek batağına batmış ülkelere, masum halklarının yüzü suyu hürmetine yardım eden gönlü ve bileği kuvvetli bir devletimiz var.

Hatırlayacaksınız ağaç davasına diye başlayan Gezi olaylarında birileri çıkıp "Mesele ağaç değil" itirafında bulunmuştu. Bugün de göreceksiniz birileri maske aşağı, maske yukarı derken, içlerinden biri çıkacak ve "Mesele maske değil" itirafında bulunacak. Onlar devlete düşmanlık etse de , bizim için devlet ebed müddet. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum