Ahmet Uğur Baran

Ahmet Uğur Baran


Lider ve Arkadaşları

04 Ekim 2021 - 14:23


Herkese bereketli, sağlıklı bir hafta dileyerek sözlerime başlayıp sizleri bu yazımda birkaç gün öncesine götüreceğim.

Hariciye tarihimizin belki de en önemli isimlerinden biri olan Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu İzmir'deydi. Tabii biz de bu heyecanlandırıcı ziyarete bilfiil eşlik ettik.

AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan ve o tarihten beri partinin dışa açılan en önemli birkaç penceresinden biri konumunda bulunan Bakan Çavuşoğlu'nun, parti tabanından bir isim olması elbette AK Parti İzmir için de bu ziyaretin coşkulu geçmesi anlamını taşıyordu.

Bakan Çavuşoğlu'nun Kemeraltı'nda esnaf ziyareti sırasında yaşadığım bir olaysa, beni çok etkiledi.

Sayın Bakan bir dükkana girerken yanıma yaklaşan bir hanımefendi "Belediye başkanı mı geldi?" diye sordu. Gelenin belediye başkanı değil, Bakan Çavuşoğlu olduğunu söyledim ve isterlerse tanıştırabileceğimi ifade ettim. 

Hanımefendi gayet vakur bir şekilde "Sayın Bakan çok meşguldür, biz kendisinin vaktini almayalım." dedikten sonra yanında bulunan çocuğu, "Anne kim gelmiş?" sorusunu yöneltti. İşte o sorunun 3 kelimelik cevabı, beni çok mutlu etti.

"Tayyip dedenin arkadaşı"

Düne kadar "Tayyip baba" ifadesini duymaya çok alışmıştık fakat "Tayyip dede" ifadesini duymak bambaşkaydı. Demek ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bir nesil için nasıl "Baba" olmayı başardıysa, alttan gelen kuşaklar için de "Dede" olabilecek kadar ailenin içinde görülen bir dava adamı olabilmiş.

Bununla birlikte bakanlarımızın da toplumda "Erdoğan'ın arkadaşı" olarak anılıyor olması ve yol arkadaşlığı kavramına değinmek istiyorum. Rahmetli Erbakan Hoca'nın açtığı yoldan ilerleyerek bugünlere gelmiş olan AK Parti'de artık kimi isimler büyük anlamlar taşıyan semboller haline dönüşmüşlerdir. Tıpkı son Başkakanımız Sayın Binali Yıldırım örneğinde olduğu gibi...

Dolayısıyla kimileri türlü "Tek adam" karalamaları yapıyor olsa da Cumhurbaşkanımız, yanında yol arkadaşlarıyla yürüyen bir liderdir. İşte o yüzden o anne, evladına "Tayyip dedenin adamı" değil de "Tayyip dedenin arkadaşı" diyorsa bu yol kol kola, omuz omuza bir yoldur.

O yol arkadaşlığına dahil olanlara, otobüsün ara durağında inmeden son durağa kadar davasına sahip çıkanlara, nacizane bizleri de bu yolda yolumuzu bir edenlere selam olsun.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ali İnanç Ülkü
    2 yıl önce
    Değerli üstadım sayın cumhurbaşkanımız bakanlarımız gerçekten halkımız tarafından seviliyor