Ahmet Uğur Baran

Ahmet Uğur Baran


Umudun adı Akıncı

26 Mayıs 2020 - 14:08 - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 - 14:10

Dünya genelinde koronavirüs süreci; umutsuzlukların ve kederlerin arttığı, gelecek kaygısının yarınlara ilişkin ümitlerin önüne geçtiği karanlık bir devir misali aydınlanmayı bekliyor.

Deniyor ya "Hayat durdu" diye... Kim bilebilirdi ki bir belgeselin o hayatı yeniden başlatabilecek kadar güçlü, bir o kadar da umut dolu olacağını.

Akıncı belgeselinden bahsediyorum dostlar. Baykar tarafından yapılan Akıncı insansız hava aracının belgeseli, ilk gününde bir milyondan fazla izlenerek, kanatlarına doldurduğu gurur, çalışma arzusu, vatanseverlik ve gelecek umudunu Türk milletinin kalbine bırakmayı bildi. 

Boşverin şimdi partileri, siyaseti, bireylerin fikir dünyasını... Belgesel boyunca başta Selçuk Bayraktar olmak üzere gencecik mühendislerimizin neleri nasıl başardığını seyrettiğinizde vatan sevgisinin, teknolojiye hakimiyetle birleşince ne sonuçlar verdiğini anlayacaksınız.

Medeniyet birikimi mücevher gibi parlayan milletimizin, uygarlık yarışında neler yapabildiğini görünce duygulanmamak elde değil. 

Yaklaşık 50 dakikalık belgesel boyunca yazılımdan tutun da, üretime kadar yerli sanayinin nasıl şahlandığını izleyeceksiniz.

Tüm bunlara rağmen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı'ndan, Barış Pınarı harekatına kadar yaptığı askeri hamlelerde mehmetçiklerin kılına zarar gelmesin diye mühendislerimizin nasıl çabaladığını görmezden gelmek, yapılan hizmeti karalamak kusura bakmayın ama siyaset değil bana göre gaflet ve dalalettir. "Ve hatta" kısmını da söyleyeceğim ama arife tarif gerekmezmiş derler.

İşte bu nedenle hayatında uçurtma bile uçurmadan, göklere bakıp bir kere bile hayal kurmadan, siyasi ihtiraslarla Akıncı başta olmak üzere Bayraktar İHA ve SİHA'larını karalamaya çalışanlar, Türk savunma sanayiindeki atılıma sırt çevirenler olsa olsa kökü dışarıda bir zilletin parçaları olmaktan öteye geçemezler.

İşte bu yüzden "Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, bin atlı akınlarda dev gibi bir orduyu yendik" şeklindeki Yahya Kemal Beyatlı beyitiyle başlayan belgeselin sonuna geldiğimizde nabzı hızlanan, gözleri yaşaran tüm vatan aşıklarına selam olsun.

Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünü yurt içinde ve dışında semalara çakan aslan mühendislerimize selam olsun. Türk havacılık ve askeri tarihine altın bir sayfa açılmasında emeği geçen kim varsa helal olsun dostlar, helal olsun.

Bin SİHA'lı akınlarda çocuklar gibi şen olacağımız, barış içinde yaşamak adına gücümüze güç katacağımız yarınlarda buluşmak dileğiyle, selam ve dua ile... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum