Ahmet Uğur Baran

Ahmet Uğur Baran


Büyük Sözü Dinlemek...

28 Aralık 2021 - 02:07

Türk Lirası üzerindeki dalgalanma ve ekonomimize yapılan saldırı neticesindeki korku iklimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasıyla sona erdi. 18 lira seviyesindeki dolar, 11 lira seviyelerine kadar gerilerken ekonomimiz üstündeki kara bulutlar da böylelikle dağıldı.

Yaşanan süreçte kazanan Türkiye olurken, ne yazık ki bazı küçük yatırımcılarsa kayıp yaşadı. Yaşanan kayıpların sebebiyse sorumsuzca açıklamalarıyla topluma korku ve panik pompalayan erken seçim heveslileri olmuştur. Doların 20 liralara, 30 liralara çıkacağını söyleyerek insanları döviz almaya yönlendirenler, bugünse yaşattıkları kayıplar karşılığındaysa bu kez yeni bir tiyatro daha sahneye koyup, “Önce yükseltip, sonra düşürdüler” iftirasına sarılıyorlar. 

Şüphesiz yüzsüzlük seviyesinde yeni bir boyut olan bu açıklamaları yapanlar, bugün utanmamışlardır. Yarın da utanmayıp yeni yalanlara sarılacaklardır. Zira yaydıkları yalanlara kendileri de inanacak kadar esir olmuşlardır.

Türk ekonomisini yıpratma pahasına hükümete saldıranlara açıkça sormak lazım;

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, döviz yükselmeye başladığı andan itibaren bunun spekülatif bir süreç olduğunu ve manipülasyon olduğunu açıklamadı mı?

Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bakanlarımız ve AK Parti Genel Merkezi ile Cumhur İttifakı bileşenleri, bu sürecin suni olduğunu ve bertaraf edileceğini söylememiş midir?

Türkiye’nin ihracat rakamları hızla büyüyüp rekor üstüne rekor kırarken, yaşanan ani yükselişte devletin her kademesi halkı uyarmamış mıdır?

Elbette bu soruların tümünün ortak bir cevabı vardır. Evet devlet, halkını dövize yönelmemesi ve Türk Lirası yanında mevzilenmesi için uyarmıştır. Doğal olarak son bir hafta içinde döviz nedeniyle kayıp yaşayan vatandaşımızı yanıltan da, zarar ettiren de felaket tellallığı yapanlardır.

Eh atalarımız boşuna dememişler büyük sözü dinleyin diye… Devlet büyüğünü dinleyenler çok şükür kayıp yaşamadı, zillete inananlarsa daha sandık gelmeden ilk kaybını yaşadı. Dolayısıyla vatandaşa kimin kazandırıp, kimin kaybettirdiğini iyi tahlil etmek şarttır. Bugün muhalefetteyken vatandaşa para kaybettirenlerin yarın sandıkta bu millete umut olamayacağı bir kez daha kanıtlanmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum