Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası, destek istedi

Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası, İzmir'de toplantı düzenledi. Toplantının ana gündemiyse korona sürecinde ulaşım sektörünün içine girdiği darboğaz oldu.

Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası, destek istedi
26 Eylül 2020 - 11:11

Burak Cilasun / İzmir Sıcak Haber

Koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerin başında gelen ulaşım sektörünün işverenleri, yaşanan olumsuz tabloya karşı çözüm aramak için bir araya geldi.

Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası İzmir Şubesi tarafından organize edilen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Ezber, İzmir İl Başkanı Ayhan Kindik, sendika avukatı Kemal Balcıoğlu ve ilçe başkanları katıldı.

PANDEMİ DÖNEMİ SIKINTILARI ELE ALINDI

Toplantıda okulların kademeli olarak açılması nedeniyle s plakalı servisçilerin yaşadığı problemlerden, taksicilerin düşen cirolarına ve hatlı minibüsçülerin korona önlemleriyle birlikte karşılaştıkları sıkıntılara kadar birçok konu ele alındı.

"KURTARMA PAKETLERİ HAYATA GEÇİRİLMELİ"

Toplantıya ilişkin konuşan Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası İzmir İl Başkanı Ayhan Kindik, "Birçok sektörün zor günler yaşadığı pandemi sürecinde, ulaşım sektörünün birçok bileşeni; taksicisi, servisçisi, dolmuşçusu bugün kendi kazancından kısarak vatandaşa hizmet vermeye çalışıyor. Çoğu arkadaşımız bugün ya birikimlerinden harcıyor ya da kredi kartlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Bizim hem hükümetimizden hem de yerel yönetimlerimizden beklediğimiz en önemli şey, en başta anlayış. Bizi anladıktan sonra eminim ki çeşitli teşvik ve kurtarma paketlerini hayata geçireceklerdir. Çok sayıda esnafımız zor durumda. Acil olarak destek bekliyoruz. Sektörümüz alarm veriyor." dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum