Boyunağa: İzbeton'da skandalı istifa temizler!

Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, Örnekköy'deki kentsel dönüşüm skandalının ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslendi. Boyunağa, "İzbeton Genel Müdürü'nün istifasını almak için daha ne bekliyorsunuz?" dedi.

Boyunağa: İzbeton'da skandalı istifa temizler!
13 Haziran 2023 - 14:12
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzbeton'un, Karşıyaka Örnekköy'de kooperatif vasıtasıyla yaptığı kentsel dönüşüm çalışmasında demir eksikliği ve beton imalatı skandallarının ortaya çıkmasının ardından, Zafer Partisi İzmir İl Başkanlığı da sürece müdahil oldu. Yaşanan sürece tepki gösteren Seçkin Boyunağa, "2020'de yaşanan İzmir depremi ve birkaç ay önce 11 ilimizi etkileyen deprem felaketleri sonrası Karşıyaka'da belediye şirketi eliyle yapılan binada demir eksikliği ve beton imalatı hatasının ortaya çıkması bir skandal olduğu kadar bir utanç kaynağıdır. Halka konut yerine tabut inşaatı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ismine tarihi bir leke sürmüştür." dedi.

"İzbeton'un başına inşaatı bilen birini bulamadınız mı?"

Kentsel dönüşümün İzbeton vasıtasıyla yapıldığına dikkat çeken Boyunağa, "Koskaca İzmir'de, İzbeton'un genel müdürlük koltuğunda neden bir mimar yahut inşaat mühendisi yerine bir avukat oturmaktadır? Sayın Genel Müdür, inşaat alanında hangi teknik donanıma sahiptir?  Nasıl ki TÜBİTAK'ta hayvanat bahçesi müdürünün görev yapmasına karşıysak, nasıl ki kamu bankasının yönetim kuruluna sahte lise diplomalı güreşçinin getirilmesine karşıysak, inşaat şirketinin başına da bir avukat getirilmesinin aynı derecede liyakat kavramından uzak ve ahbap çavuş ilişkisiyle olduğunu düşünmekteyiz. Dolayısıyla istifa da bir erdemdir ve İzbeton Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, bu erdeme dayanarak görevinden istifa etmeli ve koltuk, inşaatı bilen birine emanet edilmelidir. " dedi.

"Hataların bedeli halkın canı olamaz"

Kentsel dönüşüm skandalının bugün için bir kamu zararı oluşturduğunu söyleyen Boyunağa, "Yanlış kadro tercihleriyle belediye ve dolayısıyla İzmir halkı zarara uğratılmıştır. Daha kötüsü, eğer bu durum ortaya çıkmasaydı, siyasi rant kararlarının bedelini İzmirliler canıyla ödeyecekti. Hatalı kararların bedeli halkın canı olamaz. Tunç Bey, halkın malına ve canına, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de itibarına derin bir leke süren bu olayın üstünü örtererek aklımızla dalga geçercesine "Projemiz Türkiye'ye örnek oluyor" diyeceğine, tüm Türkiye'ye ibret olan skandalın sorumluları hakkında gereğini yapmalıdır. Yapmadığı takdirde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketilerinin yaptırdığı her bina şaibe altında kalacak ve toplumda derin bir güvensizliğe yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Cenk Dolu
    10 ay önce
    Ak parti liyakat konusunda başarısızlık gösteriyor eleştiriyorsunuz ama milletin canını alacak izbeton müdüründen de kurtulun. Sadece bu inşaatı değil bunların yaptığı tüm inşaatları da denetlemeniz lazım yazıklar olsun