CHP'li Çam: İlçe belediye başkan adaylığını kabul etmem çünkü...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Çam, "Atanarak belediye başkanı olmayı kabul etmiyoruz. İlçe belediye başkanlığı için aday gösterilirsem, kabul etmem." dedi.

CHP'li Çam: İlçe belediye başkan adaylığını kabul etmem çünkü...
23 Ocak 2024 - 10:43

Yerel seçim yaklaşırken, İzmir'de de partilerin hangi isimleri aday göstereceği sorusu merak konusu. En büyük meraksa CHP'nin Büyükşehir adayının kim olacağı...CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve geçmiş dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, Gündem seçim programında gazeteci Burak Cilasun'un sorularını yanıtladı.

Milletvekilliğinin bittiği 2018 yılından beri siyaseti hiç bırakmadığını söyleyen Çam, "Milletvekilliğim bittikten sonra siyasetten ve sendikal mücadeleden hiçbir zaman kopmadım. Köy köy, mahalle mahalle, esnaf esnaf dolaşmak benim yaşam biçimim. Bununla birlikte gittiğim birçok yerde vatandaşlarımız, 'Mevcut vekilleri değil, seni görüyoruz.' dediler." ifadelerini kullandı.

"İlçe adaylığını kabul etmem"

Adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Çam, "Ben Tunç Soyet eksik yaptı diye değil, çok daha iyisini yapabiliriz diye aday oldum. Bununla birlikte Tacettin Bayır arkadaşımızla birlikte ön seçim varsa adayız, yoksa aday değiliz. Atanarak belediye başkanı olmayı kabul etmiyoruz. Bu nedenle, Büyükşehir için aday adayı olmuşken bir ilçe belediye başkanlığına aday gösterilirsem, teşekkür eder fakat kabul etmem. Çünkü bunu o ilçelerde belediye başkanı olmak için dosya almış olan arkadaşlarıma bir haksızlık olarak görürüm. Ön seçim olmayacağı kesin olarak söylenseydi ben de Tacettin Bayır da aday olmazdık." dedi.



Programda Cilasun'un, Millet İttifakı bileşenlerinin başta İYİ Parti olmak üzere İzmir'de seçime kendi adaylarıyla girecek oluşunun oy dengesine nasıl etki edeceğini sorması üstüne Musa Çam, "İster istemez gelebilecek oyların bir kısmının gelmemesi muhakkak. Doğru adaylarla seçime gidilirse, bu oyların önemli kısmı kazanılabilir. İzmir bu konuda bilinçli bir seçmene sahip." dedi.

"Kılıçdaroğlu, Soyer'i aday gösterseydi..."

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile birlikte TBMM'de siyaset yaptıklarını söyleyen ve başarı dileklerini ileten Çam, Tunç Soyer'e ilişkin de dikkat çeken bir çıkış yaptı. Çam, "Eğer Ankara, İstanbul ve Aydın'da olduğu gibi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olduğu dönemde İzmir'i de ilan etseydi ve Tunç Soyer için 'Adayımız' deseydi, bence bugünkü Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel de bu şekilde devam ederdi." ifadelerini kullandı.  


YORUMLAR

  • 0 Yorum