Çam ve Bayır'dan İzmir için bir kez daha ön seçim çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Aday Adayları Tacettin Bayır ve Musa Çam, son olarak Bayraklı ilçe örgütüne gerçekleştirdiği ziyaretle birlikte 30 ilçe ziyaretini tamamladı. Bayraklı Örgütünde partililerle buluşan Bayır ve Çam, yerel seçim hazırlıklarını ve aday belirleme yöntemlerine dair konuları konuştu.

Çam ve Bayır'dan İzmir için bir kez daha ön seçim çağrısı
09 Ocak 2024 - 13:33
30 İlçeyi kapsayan ziyaretlerle ilgili olarak bilgi veren Musa Çam, ‘’Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde bir tek parti üyemiz bile, ‘Ön seçim istemiyoruz’ demedi. Üyelerimiz, seçme ve seçilme hakkını kullanmak istiyor. Örgütümüz, ön seçim talebini ve yıllardır kullanamadığı seçme hakkını kullanarak bu coşku ve heyecanı yaşamak istiyor. Partililerimiz, her kademede ön seçim talebini yüksek sesle dile getiriyor. İzmir’imizin 30 ilçesinde parti üyelerimiz sandığa giderek, ön seçimle, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçmek istiyorlar. Doğal haklarının verilmesini talep ediyorlar. Çünkü partililerimiz biliyor ki, ön seçim yanıltmıyor. Doğru sonuç veriyor. Daha başarılı sonuçlar alıyoruz. Ön seçim,  sandığa katılımı ve örgütün motivasyonunu artırıyor. Demokrasilerde çözüm sandıktır. Anket yanıltır. Ön seçim yaşatır’’ dedi.

Sessiz Çoğunluğun Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Ön seçim için hala zamanın olduğunu vurgulayan Tacettin Bayır ise, ‘’Çok net bir biçimde ifade ediyorum. Örgütün ön seçim talebi var. Bunu dile getiriyorlar. Ama yapılmayacağını düşündükleri için, bu taleplerini sessiz olarak söylüyorlar. Biz, Musa Çam, Atila Sertel ve ön seçim isteyen her aday adayı arkadaşımız gibi, sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edeceğiz. Partimiz tüzüğü bunu gösteriyor. Üyelerimiz ön seçim istiyor. Biz, diğer partiler gibi tek bir kişi tarafından belirlenen isimleri kabullenecek veya bu dayatmayı alttan alacak yapıya sahip bir parti değiliz. CHP, demokrasi demek, özgürlük demektir. Örgütümüzün üyeleri ne eylerse, güzel eyler. Ön seçim için hala zaman varken, bu işi uzatmadan, kamuoyunda aday belirsizliği karmaşasına daha fazla mahal vermeden, parti yönetimimiz, ön seçim kararını alsın. İddia ediyorum ki, en yüksek oylar, örgütümüzün kantarından çıkacak isimlerden oluşacak. Eğer, İzmir amiral gemi ise, kaptanın kim olacağının kararını da bırakın üyelerimiz versin’’ şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum