İzmir'de İYİ Partili gençlerden Lozan karşıtı açıklamalara sert tepki!

Lozan Antlaşması'nın 100. yıl dönümünde, Lozan'a ve Lozan üstünden Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılan açıklamalara, İzmir'de İYİ Partili gençler tepki gösterdi. Partinin gençlik teşkilatları, eş zamanlı olarak yayınladıkları açıklamalarda, " Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığını, Türk Milleti’nin bütünlüğünü ve bağımsızlığını ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz."  ifadelerini kullandı.

İzmir'de İYİ Partili gençlerden Lozan karşıtı açıklamalara sert tepki!
26 Temmuz 2023 - 09:11
Burak Cılasun / İzmir Sıcak Haber

İYİ Parti'nin İzmir'deki gençlik teşkilatları, Lozan Antlaşması'nın 100. yılında, Lozan'a karşı yapılan "Yetersizlik" eleştirilerine ve HDP kanadından gelen "Lozan'ı aşma mücadelemiz sürecek" açıklamasına eş zamanlı olarak sert bir yanıt verdi.

İl gençlik kolları ve ilçe gençlik kollarından yapılan açıklamalarda, Lozan karşıtı açıklama yapan çeşitli oluşumlar için "manda ve himayeci zararlı cemiyetler" ifadesi kullanılırken, Lozan ile birlikte Anayasa'nın ilk üç maddesini tartışmaya açmaya çalışan söylemlere karşı yargı da göreve davet edildi.

İşte o açıklama;

"Milletimize karşı düzenlenen emperyalist suikastin sonuçsuz kaldığını bildiren Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümünde Türk siyaseti, manda ve himayeci zararlı cemiyetlerin sinsi planlarını açığa çıkaran protesto mitinglerine şahit olmuştur.  Milli bağımsızlığımızın, ulusal bütünlüğümüzün teminatı mahiyeti taşıyan Lozan Barış Antlaşması aleyhinde yapılan bu eylemler, basın açıklamaları göstermiştir ki yüz yıl önce Büyük Türk Milleti’nin azimle ve kararlılıkla, Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı Kuva-i Milliye Hareketi tartışmaya açılarak Türk vatanı, yüz yıl önceki gibi parçalanmak ve emperyalist planlar doğrultusunda işgal edilmek istenmektedir.

 Türk istikbalinin evlatları olarak Türk Devleti’ni yıpratmak ve Anadolu’daki Türk varlığını ortadan kaldırmak isteyen işgalci güçleri ve bu işgalcilerin yerli işbirlikçilerini uyarıyoruz: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Anayasası, açıkça belirtmektedir ki: "Anayasanın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3'üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez."  

Lozan’ın 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın garanti altına aldığı ilk üç maddeyi tartışmaya açarak anayasamıza yani ulusumuza karşı suç işleyen kurumların ve kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsız mahkemeleri önünde derhal yargılanması ve acilen gereğinin yapılması gerekmektedir.
      
Herkes bilmelidir ki: Varlığını Türk varlığına armağan etmiş Türk gençleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığını, Türk Milleti’nin bütünlüğünü ve bağımsızlığını ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz."                                                                                                     

YORUMLAR

  • 1 Yorum