Egeli makam şoförlerine bir destek de Hollanda'dan...

Ege Bölgesi Makam Şoförleri Derneği, sivil toplum örgütleri içindeki yerini her geçen gün daha yukarı taşıyor. Derneğe iş dünyasından övgüler gelmeye devam ediyor.

Egeli makam şoförlerine bir destek de Hollanda'dan...
21 Temmuz 2023 - 11:43

Egeli makam şoförlerine desteğin adresi bu kez Hollanda oldu. İzmir, Ege ve Türkiye'nin birçok farklı noktasından gelen destek mesajlarının yanında İrlanda'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar çeşitli ülkelerden de övgü dolu mesajlar alan Ege Bölgesi Makam Şoförleri Derneği, son olarak Hollanda'dan destek gördü.

Hollanda'da yaşayan iş insanı Ragi Eskinazi, "Makam demek, makam sahibinin mahremi demektir. Makam şoförüyse o mahremin sırdaşı demektir." ifadelerini kullandı.



Ege Bölgesi Makam Şoförleri Derneği'nden övgüyle bahseden Eskinazi, "Derneğin ismi Ege Bölgesi olmasına rağmen Nurettin Azlal ve arkadaşlarının bu alandaki ünü, Türkiye dışına yayılmış durumda. Bunun en büyük sebebi de bana göre önceliklerinin güven olmasıdır. Bu güven hem can güvenliği, hem de araçta yapılan telefon konuşmalarının dışarı çıkmaması noktasında ikili güven ilişkisidir. Eğer makam şoförü ihtiyacı bulunan iş insanları, aradıkları personeli bulabilmek için Ege Makam Şoförleri Derneği'nin kapısını çalıyorsa, bu çok kıymetli bir bağdır. Bunu sağlayan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

"İŞİMİZ SADECE ARABA KULLANMAK DEĞİL"

Konuya ilişkin yorum yapan Ege Makam Şoförleri Derneği Başkanı Nurettin Azlal, derneğe yönelik güzel sözlerin kendilerini gururlandırdığını ve doğru yolda olduklarının bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Azlal, "Dernek olarak bize gösterilen teveccühle birlikte belki şimdiye kadar Ege'nin farklı şehirlerine şubeler açabilir, dernek üye sayımızı en az 5 kat yükseltip çok daha fazla aidat toplayabilirdik. Fakat biz ne pahasına olursa olsun diyerek kontrolsüzce bir büyümeyi asla tercih etmedik. Üye alımlarımızı oldukça sınırlı tutuyoruz. Aramıza dahil olmak isteyen arkadaşlarımız için çeşitli kriterler geliştirdik. Bunu yapmamızın en büyük sebebi, derneğimizin saygınlığını ve derneğimize olan güveni en üst seviyede tutmaktır." dedi.

Makam şoförlüğünde meslek etiğinin hayati değer taşıdığını söyleyen Azlal, "Mesleğimizi sadece araba kullanmak olarak görmek, makam şoförlüğünü tanımamak anlamına gelmektedir. Bizler bu dernekle birlikte makam sahiplerini şoför arkadaşlarımızla buluşturduğumuz gibi, aynı zamanda mesleğimizin de üst seviyeye taşınması için mücadele ediyoruz." dedi. 


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ERDOĞAN YURDAGÜL
    9 ay önce
    Nurettin Bey ve Bay Eskinazi, Makam şoförlüğü nü, kısaca tanımlamış, Peki makam sahipleri bu değerli sırdaş ve hayatlarını emanet ettikleri personelinin maaş ve mesai lerini de veriyorlarmi.