Çiğli'de Mehmet Ali Kalafat'ın aday adaylığı yankı buldu

İzmir siyasetinde yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Partilerin aday belirleme süreçleri devam ederken Çiğli'de Mehmet Ali Kalafat'ın AK Parti'den aday adaylığını açıklaması, ilçe gündeminde büyük yankı buldu.

Çiğli'de Mehmet Ali Kalafat'ın aday adaylığı yankı buldu
28 Kasım 2023 - 17:19

AK Parti Çiğli'de belediye başkan adaylığı yarışında, iş insanı Mehmet Ali Kalafat dikkat çekiyor.

Yerel seçimler yaklaşırken geride kalan hafta sonunda temayül yoklaması gerçekleştiren AK Parti'de adayların hangi isimlerden oluşacağı, en büyük merak konusu. İktidar partisinde Çiğli Belediye Başkan Adaylığı içinse Mehmet Ali Kalafat'ın ismi ön plana çıktı. Temayül'den birkaç gün önce AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı'nda kalabalık bir destekçi topluluğuyla birlikte adaylık açıklamasını yaparak dosyasını teslim eden Kalafat'ın, kulis bilgilerine göre temayülde de Çiğli için ilk sırada olduğu iddia edildi.

OY POTANSİYELİ VURGUSU

Uzun yıllar bürokraside ve ulusal düzeyde sendikacılık görevinde bulunduktan sonra iş dünyasında yaptığı çalışmalarla da Çiğli'de ön planda yer alan isimlerden olan Kalafat, AK Parti'ye katıldıktan sonra Çiğli'de ilçe yöneticiliği yapmıştı.

Özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişkileri bulunan ve siyasi yelpazenin farklı odak noktalarından isimlerle uzun süredir dirsek temasında oluşuyla bilinen Kalafat'ın, aday olması durumunda Cumhur ittifakı dışından da oy alabileceği belirtiliyor.


YORUMLAR

  • 1 Yorum