Çalışan emekliye 5 bin TL yolda...

5 bin liralık emekli ikramiyesinde gözler Resmi Gazete'ye çevrildi. Çalışan emeklilerin dahil edildiği 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin 15 Aralık'tan önce hesaplara yatması bekleniyor.

Çalışan emekliye 5 bin TL yolda...
01 Aralık 2023 - 10:14

Emekliler arasında infial ve hayal kırıklığı yaratan tek seferlik 5 bin TL'lik ikramiyenin çalışan emeklilere de ödenmesine karar verildi. Şimdi çalışan emekliler, 5 bin TL'lik ikramiyenin ödenmesini bekliyor. Peki ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası çalışan çalışmayan ayrımı yapılmadan bütün emeklilere bir kereye mahsus 5 bin lira ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyonda görüşülen 80 maddelik torba kanun teklifine ihdas edilen maddeyle kapsam dışı kalan 4.7 milyon emekliye de ikramiye yolu açıldı.

Komisyon'da kabul edilen torba teklifin gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması hedefleniyor.

İktidara yakın iki gazeten konuyla ilgili aynı tarihi işaret eden iki haber yapıldı.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre bu kapsamdaki 4 milyon 689 bin emekliye 5 bin liralık ikramiye 15 Aralık’tan önce yatacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapılmış olacak.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Hazine 15 Aralık'a kadar ikramiyelerin hesaplara yatırılması için çalışmalara başladı.

Yasal düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bu kapsama giren emeklilerin ikramiyeleri hesaplarına yatırılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum