Menemen Plastik İhtisas OSB Yeni Yıla Hazır

Türkiye’nin TEK Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğini taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB (MPİOSB)’de Yönetim Kurulu yeni yıl öncesi tüm katılımcı firmalar ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Menemen Plastik İhtisas OSB Yeni Yıla Hazır
19 Aralık 2023 - 11:10
Katılımcı firmaların büyük ilgi gösterdiği toplantının ev sahipliğini yapan MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, 2023 yılında Bölgede yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verirken, Yönetim Kurulu olarak planladıkları 2024 yılı hedeflerinden de bahsetti.
 
Konuşmasına kurucu başkan olduğu günden bugüne kadar kendisine ve birlikte çalıştığı yol arkadaşlarına duydukları güven ve destekleri için katılımcılara teşekkür ederek başlayan Salih Esen, “Bildiğiniz üzere bu seneye kadar kurucu ortaklarımız olan EBSO, Menemen Ticaret Odası ve Menemen Belediyesi’nden seçilen üyelerden oluşan Müteşebbis Heyet ile faaliyetlerimizi sürdürüyorduk.  Ama artık Genel Kurul’a geçtik. Bundan sonra tüm kararları birlikte alacağız, tüm sorunları birlikte çözeceğiz. Hepimiz plastik sektöründeyiz. Sorunlarımız aynı. Ortak akıl ile hareket ederek her türlü problemi aşacağımızı inanıyorum.  Yönetim Kurulu olarak sizlerle olan birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına yeni yıl itibari ile bu tarz toplantı organizasyonlarını daha fazla yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
2024 yılında Bölgede yapılması planlanan çalışmalar ve projeler hakkında katılımcılara genel bilgiler vererek sözlerine devam eden Salih Esen, Bölgeye yeni parseller kazandırmak amacıyla 2021 yılının ikinci yarısı itibari ile başlattıkları İmar Planı Revizyonu çalışmasında son aşamaya geldiklerini belirtti.
 
Söz konusu çalışmanın Bölgenin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Esen, “Genişleme alanımız olmadığı için kendi sınırlarımız içerisinde düzenleme yapmak suretiyle başlattığımız imar planı revizyonu çalışmamız kağıt üzerinde tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde konu ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaatımızı yapacağız. Her şey planladığımız şekilde giderse 2024 yılı içerisinde satışını hemen gerçekleştireceğimizi düşündüğümüz sanayi parsellerinin yanı sıra düzenli gelir getirecek hizmet destek alanları ve ticaret alanlarını da Bölgemize kazandıracağız. Satılacak yeni parsellerden elde edeceğimiz gelir ile hem Bölge altyapısını ve üst yapısını daha modern hale getirecek çalışmaları yapmayı hem de Bölgemize yakışır bir idari bina projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum