Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İzmir açıklaması

İzmir'deki koronavirüs vakalarına ilişkin en üst düzeyden açıklama geldi. Kenti ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rakamları kamuoyu ile paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İzmir açıklaması
18 Eylül 2020 - 12:49 - Güncelleme: 18 Eylül 2020 - 14:24
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadeleyi yerinde incelemek için geldiği İzmir'de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güne İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuk bölümünü ziyaret ederek başlayan Bakan Koca, ardından İzmir Valiliği'nde kentteki virüsle mücadele sürecine ilişkin toplantıya katıldı.

İzmir Valiliği'nde gerçekleşen toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca, kentteki vaka artışının önceki aya göre yüzde 42 oranında arttığını söyledi. Buna karşın artış oranının yüzde 10'lara kadar geriletildiğini belirten Koca, yaklaşık 10 gün sonra da bu durumun önce stabil hale dönüşeceğini, ardından düşüşe geçeceğini belirtti.

Bakan Koca yaptığı açıklamasında, "Bizleri sevindiren diğer bir gösterge, son dönemde İzmir'de zatürre oranı yüzde 8,2'den 4,9'a kadar düştü. Yani yüzde 40 düşüş sağlandı. Hastane yatışlarında da bu anlamda stabil bir döneme girdiğimizi söylemek istiyorum." dedi.

Filyasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Koca, "Türkiye genelinde temaslıların taraması yani filyasyon, ortalama 15 saat içinde yapılıyor. İzmir'de ise bu şu an 19 saat. Bunu önce Türkiye ortalamasına daha sonra 12 saate çekmeyi hedefliyoruz.Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastalarımızın ve vefatların da artışına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimize acı yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz. İzmir başta olmak üzere bölgeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyorum." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum