Bu kurslar iş garantili! Üstelik günlük harçlığı da var...

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO), Düz Dikiş Makinecisi kursları ile yetişmiş eleman sıkıntısı çeken konfeksiyon sektörüne can suyu veriyor. İş garantili kurslarla, işsiz vatandaşlara yeni fırsatlar da sunuluyor. Kursiyerlere günlük harçlık da veriliyor.

Bu kurslar iş garantili! Üstelik günlük harçlığı da var...
25 Eylül 2023 - 11:55

Konfeksiyon sektöründe ara eleman sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken oda başkanı Mustafa Güvenli, ‘İşsizliğin yoğun yaşandığı bir süreçte, sektörde faaliyet gösteren işletmelerin yetişmiş eleman bulamaması bir tezat oluşturuyor. Bu noktada İTKO, İstihdam için Mesleki Eğitim Projesi (İMEP) kapsamında ve Konak Kaymakamlığı işbirliği altında düzenlediğimiz kurslarla işsiz gençlere umut ışığı olmaya, kalifiye eleman sıkıntısı çeken üyelerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz eğitimler süresince 140 lira günlük harçlık alıyorlar. Herhangi bir kaza, sağlık sorununa karşı sigortaları da tarafımızca üstleniliyor.’ diye konuştu.

Özendirilmesi gerek…

İTKO Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen 336 saatlik kursların ardından başarılı olan 12 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Sertifika törenine Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile İMEP İl Koordinatörü ve İESOB Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Demirlenk de katıldı. Kursiyerler tarafından hazırlanan ürünleri inceleyen Görgülüarslan, ülkede yaşanan işsizlik ile mücadelenin her kesimin sorunu olduğuna dikkat çekerek, ‘İTKO’nun ve İESOB İMEP Projesi’nin çalışmalarını takdir ediyoruz. Bu tür çalışmaları her zaman destekliyor ve özendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum