Sporun kalbi İzmir'de attı !

EHF Avrupa U17 Plaj Hentbolu Şampiyonası'nda, kızlarda Hollanda, erkeklerde ise Macaristan mutlu sona ulaştı.

Sporun kalbi İzmir'de attı !
03 Temmuz 2023 - 11:49

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonu doğrultusunda ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan İzmir, bir Avrupa şampiyonasını daha geride bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin plaj sporlarının merkezi olarak hizmete sunduğu İnciraltı Spor Tesisleri'nde düzenlenen EHF Avrupa U17 Plaj Hentbolu Şampiyonası'nda kızlarda Hollanda, erkeklerde Macaristan şampiyonluğa uzandı.

İzmir, gençlik başkentine doğru adım adım ilerliyor

2026 Avrupa Gençlik Başkenti adayı İzmir, BVA Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonası, U18, U20 ve U22 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, CEV Continental Cup ile Tokyo 2020 Avrupa Kıta Elemeleri ikinci raundu ve FIVB U19 Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonası’ndan sonra 15 ülke ve 500 sporcunun katıldığı EHF Avrupa U17 Plaj Hentbolu Şampiyonası'na da başarıyla ev sahipliği yaptı.

21-24 Haziran tarihlerinde İnciraltı Spor Tesisleri'nde düzenlenen Üniversiteler Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası’na da rekor düzeyde katılım sağlanmıştı.

Heyecan dolu geçti

İnciraltı'nda dört gün boyunca devam eden EHF Avrupa U17 Plaj Hentbolu Şampiyonası'nda kızlar final karşılaşmasında Hollanda, Macaristan'ı 2-1 yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Üçüncülüğü ise İspanya'yı 2-0 yenen İsveç elde etti.

Erkeklerdeki final maçında Macaristan, İspanya'yı 2-0 mağlup ederek kupaya uzandı. Üçüncülüğü Almanya'yı 2-0 mağlup eden İsveç elde etti.

Takımlara ödül ve madalyalarını EHF Plaj Hentbolu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gabriella Horváth, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Organizasyonlar Koordinatörü Barış Lale, EHF delegasyonları ve Türkiye Hentbol Federasyonu yöneticileri verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum