Narlıdereli öğrencilere organik tarım eğitimi verildi

Organik tarımla toprak ve su gibi doğal çevrenin tarım eliyle kirletilmesini engellemek, temiz malzeme ve teknikler kullanılarak üretilen tarım ürünleri ile insan, hayvan ve çevrenin sağlığı üzerinde olumlu katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Narlıdereli öğrencilere organik tarım eğitimi verildi
18 Ekim 2023 - 10:41
Narlıdere İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile 6 okulda her yaş grubu 1500 öğrenciye eğitim verildi. İlçe tarım müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile kantinlerde organik ürünlerin olması, sağlıklı beslenme açısından geleceğin teminatı çocuklara gösterilen özenin yansıması. 6 işletmede yürütülen faaliyetler sonucu organik logolar daha görünür hale geldi ve organik ürünlerin daha fazla kullanımı sağlandı.

Tarım bir ülkenin ana kaynağıdır. Hem gelir kaynağı olarak hem de gıda ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılaması bakımından diğer sektörlere oranla gelişme sürecinde desteklenmesi gereken ilk faaliyettir.

Narlıdere İlçe Tanm Müdürlüğü, “Tercihiniz organik tarım olsun” projesi ile çocuklar tarımla kaynaşacak, şehir hayatında tarım sektöründen uzaklaşmadan büyüme imkanı bulacaklar, Cumhuriyetimizin 100.yılında tarım ve çocukların kaynaşmasının çok önemli olduğunu, bu nedenle de projelerle çocukları tarımla buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum