Konaklı gençlere önce eğitim sonra iş

Konak Belediyesi’nin 18-29 yaş aralığındaki Konaklı 60 gence sunacağı istihdam garantili CNC Torna Tezgâhı Programcılığı ve Operatörlüğü eğitimlerine katılım için son başvuru tarihi 22 Eylül. Eğitimler boyunca günlük 10 Euro cep harçlığı alacak ve sigortaları yapılacak kursiyerlere İzmir’de çeşitli firmalarda staj imkânı da sağlanacak.

Konaklı gençlere önce eğitim sonra iş
19 Eylül 2023 - 13:38

Konak Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden hibe desteği alan “Konak İş Eğitim Merkezi” projesi kapsamında, gençler için başlatacağı ücretsiz ve iş garantili CNC Torna Tezgâhı Programcılığı ve Operatörlüğü eğitimlerine başvurular sürüyor. 18-29 yaş aralığındaki Konaklı gençleri istihdama katmayı hedefleyen eğitimlere katılmak için sayılı gün kaldı. 18 Eylül’de başlayan başvurular, 22 Eylül Cuma günü sona erecek.

 

Belge dünya genelinde geçerli

 

Öncelikli olarak gençlerin iş piyasasının ihtiyaç duyduğu ara eleman olarak yetiştirilmesini ve istihdama katılmalarını sağlamayı hedefleyen “Konak İş Eğitim Merkezi” projesi kapsamında ilk etapta 60 gence kapsamlı bir eğitim imkânı sunulacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve NORM Holding ortaklığında yürütülecek proje kapsamında Konak’ta yaşayan 18-29 yaş aralığındaki 60 gence CNC Torna Tezgâhı Programcılığı ve Operatörlüğü eğitimi verilecek. Katılımcılar teorik ve pratik eğitimler alacak. Mesleki eğitimlerin yanı sıra kursiyerlere girişimcilik, iletişim becerileri, liderlik, motivasyon, süreç yönetimi, stres yönetimi, çevre bilinci, iş sağlığı güvenliği ve toplumsal cinsiyet gibi alanlarda kişisel gelişim kursları da verilecek. Toplam 600 saat sürecek eğitimlerin sonunda kursiyerler tüm dünyada geçerli mesleki yeterlilik belgesi alacak. Eğitimler boyunca günlük 10 Euro cep harçlığı alacak ve sigortaları yapılacak kursiyerlere İzmir’de çeşitli firmalarda staj imkânı da sağlanacak.

Başvuru nasıl olacak?

Projeye katılmak isteyen Konaklı gençlerin Konak Belediyesi ile Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün “konakarge” isimli instagram hesaplarından başvuru formlarına ulaşması gerekiyor. Formlara her iki profilde bulunan linkten ve QR kodundan ulaşılabiliyor. Bilgi için Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün 0232 999 08 94 no’lu telefonu aranabiliyor. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum