Karabulut cinayetinde 14 yıllık sürece ilişkin açıklama: 'Anlatma zorunluluğu doğdu...'

Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, katil Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen skandal paylaşmanın ardından cinayetin ve Garipoğlu ailesinin yeniden gündeme gelmesine ilişkin açıklama yaptı. Epözdemir, "Mağdur aile avukatı olarak bu süreci bir kez daha anlatma ve bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur" dedi.

Karabulut cinayetinde 14 yıllık sürece ilişkin açıklama: 'Anlatma zorunluluğu doğdu...'
07 Ağustos 2023 - 11:32

Katil Cem Garipoğlu tarafından 2009 yılında vahşice katledilen Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, katil Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu'nun cinayet yöntemine benzer içeriğe sahip bir fotoğraf paylaşmasının ardından cinayetin ve Garipoğlu ailesinin yeniden gündeme gelmesine ilişkin sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yaptı.

 

BİR KEZ DAHA ANLATMA ZORUNLULUĞU DOĞDU"

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin olarak yazılı ve görsel basında, sosyal medya ve kamuoyunda bir süredir bilgi kirliliği oluştuğunu söyleyen Epözdemir, cinayetin üzerinden 14 sene geçmiş olmasına rağmen yapılan tartışmalar üzerine mağdur aile avukatı olarak bu süreci bir kez daha anlatma zorunluluğu doğduğunu belirtti. 

 

Epözdemir'in açıklaması şu şekilde...

1) Münevver Karabulut, 03.03.2009 tarihinde henüz hayatının baharındayken Cem Garipoğlu tarafından adli tıp raporuna göre 5’i münferiden öldürücü 29 bıçak kesisi, boynunda V şeklinde çizikler ve ölmeden önce testere ile kafası bedeninden ayrılmak suretiyle hunharca ve vahşice katledilmiştir. Bu cinayet insanın insan olma vasfına aykırı bir cinayettir.

2) Cinayetin akabinde baba Mehmet Nida Garipoğlu tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet kasten öldürme suçuna iştirakten tutuklanmış, kesinleşen mahkeme kararına göre Cem Garipoğlu ise şirket çalışanları ve amca Hayyam Garipoğlu tarafından cinayet mahallinden kaçırılarak, 197 gün boyunca saklanmıştır. Nitekim Hayyam Garipoğlu, şirket şoförü, genel müdür ve TCK m. 283 uyarınca suçluyu kayırma suçundan ötürü mahkemece alt sınırdan uzaklaşılarak 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştır.

3) Anılan davada Mehmet Nida Garipoğlu’nun avukatlığını, Ankara Barosu ve Türkiye Barolar Birliği başkanlığı da yapmış olan KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu yapmıştır. Bu hunharca ve vahşice cinayettin işlenme şekli, kullanılan vasıtalar, failin 197 gün boyunca kaçmış olması, kamuoyunun ilgisi, kadın cinayetlerinde fikri takip ve farkındalık yaratma çabası nedeniyle her gün manşetlerde yer almış ve basının ve kamuoyunun önemli ölçüde ilgisine mazhar olmuştur.

5) Soruşturmayı yürüten ve şu an Yargıtay üyesi olarak görev yapan dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz‘ın bu konudaki kararlılığı, göstermiş olduğu hassasiyet ve feraset nedeniyle soruşturma boyunca baba Mehmet Nida Garipoğlu tahliye edilmemiş ve aile babanın cinayete iştirak suçunun faili olmadığını düşündüğü için, 197 gün sonunda Cem Garipoğlu kolluğa teslim edilmek zorunda kalmıştır.

6) Cem Garipoğlu‘nun öncesinde testereyi alıp eve getirmesi, 15:00’da cinayet mahaline maktuleyle gelip arka kapıdan eve girmesi, 18:46'da valiz ve gitar kılıfıyla dışarı çakması ve cesedi yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Etiler’de bulunan babaannesinin evinin önündeki çöp konteynırına bırakması, sonrasında arkadaşlarıyla birlikte bir AVM’ye kahve içmeye gitmesi, planlı ve soğukkanlı hareketleri, yakalandığındaki fiziksel görüntüsü nedeniyle yaşının 18 yaşından küçük olamayacağına ilişkin tarafımızda yaygın bir kanaat oluşmuştur. Bu kapsamda, failin kemik yaşı tespiti talep edilmiş ve yaptırılmış, ilkokul kayıtları ve nüfus kayıtları incelenmiş, bu kapsamda resmi belgede sahtecilik suçundan soruşturma yapılmış ve fakat bütün bu süreçlerin sonunda Cem Garipoğlu’nun bu canice cinayeti işlediği sırada, 29 Ekim 2009 doğumlu olması hasebiyle 18 yaşını dolduramadığı tespit edilmiştir.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum