İzmir'e şehit ateşi düştü!

Ankara'da yangına müdahale ederken dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden itfaiye eri Fahrican Yavaş'ın (24) cenazesi, meslektaşları tarafından düzenlenen törenin ardından memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine gönderildi. Yavaş'ın, oksijen tüpünün bitmesi nedeniyle dumandan etkilendiği öğrenildi.

İzmir'e şehit ateşi düştü!
05 Ekim 2023 - 12:57
Henüz geçen sene atandığı Ankara İtfaiyesinde dün görev sırasında dumandan zehirlenerek şehit olan Torbalılı Fahrican Yavaş’a Ankara’da resmi tören düzenlendi.
Akşam saatlerinde Ankara İtfaiyesi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılımıyla düzenlenen törende mesai arkadaşları duygu dolu anlar yaşandı.
Ailesinin de yer aldığı törenle ilgili sosyal medyada bir paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Başka canları kurtarmaya çalışırken kahramanca şehit olan itfaiye erimiz Fahrican Yavaş’ı son yolculuğuna uğurladık. Hatırasını sonsuza kadar yaşatacak, hiçbir zaman unutmayacağız. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. Öte yandan cenazesi Torbalı’ya getirilen Fahrican Yavaş bugün defnedilecek.
Öğle namazına müteakip Ertuğrul Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Yavaş’ın cansız beden Eğerci köy mezarlığına defnedilecek.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Öte yandan olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Dumandan etkilenen itfaiye erlerinin yanan dairede mahsur kalan olup olmadığını kontrol etmek için içeriye girdiği belirtildi. Teçhizatları tam olarak yangına müdahale eden itfaiye erlerinin, kontrol ve söndürme çalışması sırasında içeride fazla kaldığı ve bu sırada oksijen tüplerinin bitmesi nedeniyle dumandan etkilendikleri belirtildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum