Gazze'deki hastane saldırısına Ankara'dan sert tepki

İsrail'in Gazze'de 500 kişinin öldüğü hastane saldırısına Ankara'dan sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir." dedi. Siyasi parti liderleri de hastane saldırısına art arda yaptıkları açıklamayla tepki gösterirken Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler saldırıya ortak bildiriyle kınama geldi.

Gazze'deki hastane saldırısına Ankara'dan sert tepki
18 Ekim 2023 - 11:36


İsrail'in Gazze'de bir hastaneye yönelik hava saldırısına Türkiye'den tepkiler gecikmedi.

Türkiye'den en üst düzey tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Erdoğan, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." mesajını paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da sadırıyı şiddetle kınadı.

Kurtulmuş, "Türkiye olarak Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü insani, ahlaki temelden uzak, barbarca saldırıların karşısında olmaya devam edeceğiz." dedi. 

Saldırıya Dışişleri Bakanlığı'ndan da tepki geldi.

Yapılan açıklamada, "Gazze'de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır." denildi.

Saldırıya tepki gösterenler arasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de vardı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığının insanlık dışı bir vahşete dönüştüğünü belirten Çelik, "İsrail güvenlik güçleri en temel insani değerleri hiçe saydığını tüm dünyaya göstermiştir. " ifadesini kullandı.

Hastaneleri bombalamanın ağır bir suç olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise " Sivilleri hedef almak ise düpedüz terör taktikleri uygulamaktır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum! " ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise savaşın artık savaş olmaktan çıkarak Netenyahu terörüne dönüştüğünü belirtti.

Akşener paylaşımında "Bir devletin savaş stratejisinde, hastane bombalamak olamaz. Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. " dedi.

ORTAK BİLDİRİ
İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına Meclis'ten de ortak tepki geldi.

Meclis'te grubu bulunan 6 siyasi parti yayımladıkları ortak bildiriyle saldırıyı kınadı.

Bildiride uluslararası topluma da harekete geçme çağrısı yapıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada, "Söz bitmiştir artık. İsrail kana doymuyor, vahşete devam ediyor, dünya kamuoyu ise sadece seyrederek bu suça ortak oluyor. Sözde 'demokrasi ve insan hakları' diyen Batı ülkeleri ne zaman uyanacak acaba?" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de "İsrail Devleti'nin Gazze'de içinde sivillerin, hastaların ve çocukların bulunduğu hastaneyi vurması savaş suçudur ve asla kabul edilemez. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere diğer uluslararası kuruluşlar bu katliamı durdurmak adına bir an önce harekete geçmelidir." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum