Gaziemir Belediyesi'ne 2024 yılı için 1 milyar 350 milyonluk bütçe

2024 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesinin görüşüldüğü Gaziemir Belediye Meclisi Toplantısında, belediyenin 2024 yılı bütçesi oy çokluğuyla 1 milyar 350 milyon lira olarak belirlendi. 2024 yılı Performans Programı’nda ise 76 performans hedefi, 78 faaliyet ve proje yer aldı.

Gaziemir Belediyesi'ne 2024 yılı için 1 milyar 350 milyonluk bütçe
11 Ekim 2023 - 13:54
Gaziemir Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Halil Arda yönetiminde yapıldı. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda belediyenin 2024 yılı gelir gider bütçesi ve 2024 Yılı Performans Programı görüşüldü. Gaziemir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar, yaptığı sunumla 2024 yılı performans programı ve bütçe tasarısı hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Gelecek yılın performans planlarını anlatan Yapar, 76 performans hedefi ile 78 proje ve faaliyet hedeflendiğini, hedeflerin hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulan bütçenin ise 1 milyar 350 milyon lira olduğunu ifade etti. İrfan Yapar’ın sunumunun ardından Belediye Başkanı Halil Arda, Performans Programı ve bütçe ile ilgili görüşlerini belirtmek isteyen meclis üyelerine söz verdi. CHP Grubu’nun görüşlerini Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz ve Lütfü Özcan; AKP Grubu'nun görüşlerini Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile Ali Gönen; MHP Grubu’nun görüşlerini ise Aydın Kemahlı açıkladı.

“Bütçemizin büyük kısmı yatırıma”
Meclis üyelerinin görüşlerini belirtmesinin ardından konuşan Başkan Halil Arda, eleştirilere tek tek yanıt vererek şunları söyledi:
“Seçildiğimiz günden bu yana dört buçuk yıl geçti. Ülkemizin yaşadığı ekonomik krize ve yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen Gaziemir Belediyesi’nin kaynaklarını doğru ve etkin kullanarak ekonomik yönden dimdik ayakta kaldık. Tüm öngörülerimiz tuttu. Göreve geldiğimiz günden bu yana aldığımız kararlar, bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi. Gaziemir güzel bir ilçe. Güzel insanların yaşadığı güzel bir ilçe ve her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyorum ve bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz. İlk günkü heyecanla, ilk günkü şevkle hizmet etmeye devam edeceğiz. 1 milyar 350 milyonun 972 milyonu, neredeyse bir milyara yakını performans faaliyetleriyle ilgili giderleri oluşturuyor. Bir milyarı yatırım, bu çok önemli bir oran.”

Konuşmaların ardından belediyenin 2024 Performans Programı ve 1 milyar 350 milyonluk bütçesi, AKP, MHP grubunun ret, CHP grubu ile bağımsız meclis üyesi İbrahim Özkara’nın kabul oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.
Başkan Arda, bütçenin onaylanmasının ardından yaptığı kapanış konuşmasında, “Bütçemize kabul oyu veren bütün meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. 2024 yılı bütçemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ne kadar özveriyle çalıştığınızı, ne kadar konularınıza hâkim olduğunuzu, bize de yol gösterdiğinizi çok yakından takip ediyorum. İyi ki sizlerle çalışıyoruz, iyi ki varsınız. Doğru işler yapıyoruz, doğru hizmetler üretmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum