DP'li Uzun: İzmir-Ankara hızlı tren projesi yılan hikayesine döndü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğu’nun yanıtlaması için soru önergesi veren Uzun; “Temeli 2013’te atılan ve dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından 1080 günde, yani 3 yılda bitirileceği ilan edilen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi, 10 yıl geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamamıştır.” dedi.

DP'li Uzun: İzmir-Ankara hızlı tren projesi yılan hikayesine döndü!
11 Ağustos 2023 - 10:15

DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, proje ile ilgili güncel durumun ne olduğuna ve ne zaman tamamlanacağına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’na şu soruları sordu:
1-      “Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Yapımı” projesinin başlangıçta öngörülen ve son durum itibariyle güncel maliyeti ne kadardır?
2-      10 yıl önce temeli atılmasına rağmen makul sınırları çok aşan bu gecikmenin sebebi nedir?
3-      Proje hangi tarihte tamamlanacaktır?
 

Hızlı, güvenli ve ucuz ulaşım istenmiyor mu?

Son ayın zam şampiyonunun yüzde 29,04 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları olduğuna dikkat çeken Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, “Vatandaşın alım gücü düşerken giderleri sürekli artıyor. Gerek insan ulaşımı gerekse mal ve hizmet ulaşımında maliyetler yükseldi. Yurttaşımız bu zam yağmuru altında işlerine gidip gelmekte zorlanıyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle vatandaşın aldığı ürünler iğneden ipliğe zam görüyor. İktidarı vatandaşın alım gücünü yükseltmeye, giderlerini düşürmeye çağırıyoruz” dedi.

İzmirli cezalandırılıyor mu ?
İktidarın İzmirlileri cezalandırmaya bir son vermesi gerektiğini belirten DP Başkanı Demirbaş, “İzmir yıllardır verdiği verginin karşılığını alamayan bir şehir. Her seçimde Ege’nin incisi İzmir’den beklediği oyu alamayan iktidar kenti cezalandırıyor. İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin bir türlü tamamlanmaması bir göstergedir. İzmirli bunu yakından görüyor, yakında yapılacak yerel seçimlerde de hesabını soracak. Egeli bazı hesapları yarına bırakır ama kimsenin de yanına bırakmaz” ifadelerini kullandı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum