Bornova'da sanat zamanı

Bornova Belediyesi yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapmaya başladı. Jale Polat’ın “Nil’in Renkleri” isimli Yağlı Resim Sergisi, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi kapılarını açtı. Üçüncü kişisel sergisini açan sanatçı, kendisine eserlerini sergileme fırsatı veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bornova'da sanat zamanı
10 Ekim 2023 - 12:15
Jale Polat’ın 43 yağlı boya eserinden oluşan resim sergisi Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçı, 14 Ekim’e kadar açık kalacak serginin açılış kurdelesini sanatseverlerle birlikte kesti. Resme olan sevgisini “Beni bırakana kadar yapmaya devam edeceğim” sözü ile anlatan Jale Polat’ın eserleri büyük beğeni topladı.
 
Resme olan ilgisi çocukluk yaşlarında başlayan sanatçı, kendisine eserlerini sergileme fırsatı veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını ifade ederek, tüm Bornovalıları birbirinden güzel resimleri görmeye davet etti.
 
Jale Polat’ın özgeçmişi
 
1958 yılında İzmir'de doğdu. Edirne Kız Meslek Lisesi Mezunu. 2004 yılında başladığı resim çalışmalarını, 2007-2012 yılları arasında Güzelbahçe Resim Atölyesi’nde sürdürdü. 2012 yılından bu yana Mustafa Hazar Resim Atölyesi’nde çalışıyor. Aynı zamanda son bir  yıldır Resim ve Heykel Derneği Zehra Güzel Atölyesi’nin de resim yapıyor. Daha önce iki kişisel resim sergisi açan Jale Polat, eserleri ile çok sayıda karma sergiye ve yarışmaya katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum