Balçova'da Çalkaya dönemi sona mı eriyor?

İzmir'in metropol ilçelerinden Balçova'da CHP Kurultayı sonrasında siyasi hareketlilik arttı. İlçede 2004 yılından beri devam eden Çalkaya ailesinin başkanlık sürecinin bu dönem sona ermesine kulislerde kesin gözüyle bakılıyor.

Balçova'da Çalkaya dönemi sona mı eriyor?
24 Kasım 2023 - 15:18

İzmir Sıcak Haber/

Yerel seçimler yaklaşırken siyasetin nabzı da yükseliyor. CHP Kurultayı sonrası kentte birçok ilçe belediyesinde değişim yaşanabileceği belirtiliyor. Değişimin en kuvvetli görüldüğü ilçelerin başındaysa Balçova yer alıyor. 2004 yılında Mehmet Ali Çalkaya'nın göreve seçilmesiyle ilçede başlayan Çalkaya dönemi, son seçimde Mehmet Ali Çalkaya'nın YSK'dan veto yemesi üstüne Fatma Çalkaya ile devam etmişti. Yaşanan gelişme, ilçe kulislerinde tepkiyle karşılanmış, "Aynı aile dışında Balçova'yı yönetebilecek CHP'li yok mu?" sorularına yol açmıştı.

İlçedeki 20 yıllık Çalkaya yönetimine karşı muhalif seslerin şiddete varana dek bastırılmaya çalışılması ve Balçova'ya vizyon katacak projelerin üretilemeyişi, Balçova'da değişim talebini en çok kuvvetlendiren argümanların başında geliyor.

Özgür Özel'in genel başkanlığa gelişiyle birlikte yaptığı memnuniyet vurgusu ve anket önerisi de, 20 yıllık Çalkaya döneminin sona ereceğini gösteren detaylardan...

GÖZLER BAYRAK AÇACAK İSİMLERDE...

Balçova Belediyesi'nde yaşanan sorunlar ve CHP'de adaylık takviminin açıklanması sonrasındaysa ilçede gözler bayrak açacak muhalif isimlere dönmüş durumda. Daha önce CHP Balçova İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yapan ve hem sanayici hem de sendikacı kimliğiyle ilçede tanımış isimlerden olan Ayhan Kindik, kulislerde adaylığını açıklaması beklenen isimlerin başında geliyor. Değişim sürecinde Özgür Özel'in yanında saf tutan isimlerden olan Kindik, farklı siyasi gruplarla temas edebilme becerisiyle de tanınıyor.



"BALÇOVA'NIN KAYBEDECEK BİR DAKİKASI BİLE YOK"

Adaylık iddialarını sorduğumuz Kindik, "Gelecek hafta ülkemiz, partim ve ailemi düşünerek bir karar vereceğim." dedi. Kindik, "Adaylıkla ilgili özellikle son 10 gündür hem parti çevrelerinden, hem basından, hem de Balçovalı hemşehrilerimden çok fazla soru ve talep geliyor. Benim bu noktada önceliğim Balçova'mızın hak ettiği değeri bularak yönetilmesi. Bu konuda da açık konuşmak gerekirse, esas tartışılması gereken isimler değil, Balçova'ya katabilecekleridir. Ahmet iyisini yapacaksa koltuğa Ahmet geçmeli, Ayşe yapacaksa Ayşe yönetmeli, Ayhan Kindik Balçova'yı ayağa kaldıracaksa o zaman Ayhan Kindik göreve gelmelidir. Balçova'da hısım akraba değil liyakat kazanmalı. Çünkü bu ilçenin artık yılları geçtim, kaybedebileceği bir dakikası dahi kalmamıştır." dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum