Soyer: Krizlerin acısını hafifletmek için el ele vermeliyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldiği buluşmada kutuplaştırmanın toplumda yarattığı tahribata değindi. 1978 yılında yaşanan Kahramanmaraş katliamını örnek gösteren Başkan Soyer, “Eğer bu acılar tekrar yaşansın istemiyorsak ve bugün içinde bulunduğumuz krizlerin acısını hafifletmek istiyorsak el ele vermek zorundayız” dedi.

Soyer: Krizlerin acısını hafifletmek için el ele vermeliyiz
19 Aralık 2023 - 12:12

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin temsilcileriyle bir araya geldi. Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Canpolat ve yönetim kurulu üyelerinin, siyasi parti, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı buluşma Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

“Hemşehri derneklerine çok büyük iş düşüyor”

Dünyanın zor zamanlardan geçtiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Türkiye’deki ekonomik krize, kutuplaşma iklimine ve İzmir’de yaşanan doğal afetlere değindi. Kahramanmaraş depremleri sonrası sergilenen iş birliğini örnek gösteren Başkan Soyer, “Depremin yaralarını sarmak için koştuğumuzda kimin hangi siyasi partiden olduğu, kimin hangi siyasi düşünceye inandığının hiç önemi kalmamıştı. Çünkü felaketler siyasi düşünce ayırmıyor. Çareler de siyasi düşünce ayırmıyor. O zaman nasıl bir araya geldiysek ve o büyük acının yaralarını telafi etmek için el birliği yaptıysak aslında bugün de yapmak mecburiyetindeyiz. Ama siyaset kurumu bunu yapmaktan çok uzaklaştı. Tam da bu nedenle hemşeri derneklerine, federasyonlarına, konfederasyonlarına çok büyük iş düşüyor” dedi.

Kutuplaştırma siyasetinin sonucu

Başkan Soyer, “Bugün Kahramanmaraş katliamının 45’inci yıl dönümü. Benim yaşımda olanlar hatırlayacaktır. Ne yaşandı Kahramanmaraş’ta? Ne oldu? Yüzlerce insan katledildi. Ötekileştirme, kutuplaştırma siyasetinin vardığı noktalardan biridir Kahramanmaraş. Eğer bu acılar tekrar yaşansın istemiyorsak ve bugün içinde bulunduğumuz krizlerin acısını hafifletmek istiyorsak el ele vermek zorundayız. 2019 yılında kampanyamıza  ‘Çok Ses Çok Renk Çok Nefes’ diye bir sloganla başlamıştık. Çünkü doğayı zengin gösteren şey her neyse insan topluluklarını da zenginleştiren şey farklılıkların bir arada olmasıdır. Biz ne kadar farklılıkları törpüler, yok sayarsak o kadar eksiliyoruz, yoksullaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sizler bu şehrin en güzel renklerinden birisiniz”

Farklılıkların İzmir’i İzmir yaptığına değinen Başkan Soyer şunları söyledi: Siyaset kurumunun ayrıştırdığı, böldüğü iklimi değiştirecek, dönüştürecek sizlersiniz. Boşuna size ‘Gakgoş’ denmiyor. Çünkü sizler kardeşsiniz. Türkiye’nin neresinden gelmiş olursa olsun o farklılıklar İzmir’i İzmir yapar. O farklılıklar İzmir’in gücüne güç katar. Sizler olmasanız İzmir eksik kalır. Bu zenginliktir bizi güçlü eden. Sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Sizler bu şehrin en güzel renklerinden birisiniz. İyi ki varsınız. Dilerim gücünüz artsın. Dilerim kardeşliğiniz daha da çoğalsın. Dilerim her şey gönlünüzce olsun.”

75’inci yıl kutlaması

Derneğin 75’inci yılını kutladıklarını belirten Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Canpolat ise, “Dernek olarak katkılarını bizden esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum