Menemen için tarihi imzalar atıldı! Battı çıktı inşaatı başlıyor

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen ve İzmir trafiğini de büyük ölçüde rahatlatacak projesi için imzaların atıldığını açıkladı. Menemen trafiğinin en büyük problemlerinden olan Çanakkale Caddesi'ndeki transit geçiş sorununun tarihe karışacağını ve Menemen’in ulaşımında altın bir sayfa açılacağını kaydeden Pehlivan, "’Kronikleşmiş sorunlar, bir kentin kaderi olamaz’ dedik ve göreve başladığımızda söz verdik. Tamamen kendi öz kaynaklarımızla yapacağımız battı çıktı için 4 aylık bir süre öngörüyoruz. Tepki ve eleştiri risklerini göze alarak, saygıyla karşılayarak göğüsleyeceğimiz ve neşter vuracağımız bu sorunumuzu tarihin tozlu raflarına kaldırdığımızda, Menemen'imize unutulmaz bir eser daha kazandırmış olacağız. Birkaç ay yorulacağız fakat sonrasında kesintisiz bir Menemen trafiğiyle, hep birlikte rahatlayacağız. Menemen’e, İzmir’e, bölgemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Menemen için tarihi imzalar atıldı! Battı çıktı inşaatı başlıyor
01 Kasım 2023 - 14:24

İzmir ve Menemen trafiği, battı çıktı ile rahatlayacak. Menemen trafiğinde uzun yıllardır kangren haline gelmiş olan ve aksamalardan kazalara kadar birçok probleme yol açan Çanakkale Asfaltı üzerindeki Otogar Kavşağı olarak bilinen alan, artık güvenli ve konforlu bir sürüşle anılacak. Battı çıktı üstünde yer alacak kavşak noktasında Menemen'e yakışır ay yıldızlı bir peyzaj çalışması yapılacak.

KENDİ ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YAPIYORUZ”

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın, sözünü verdikten sonra hızla projelendirdiği battı çıktı projesi için uzun ve titiz çalışmaların ardından imzalar atıldı. Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli ile proje için ilk kazmanın vurulması adına imzasını atan Pehlivan, "Menemen'imizde kuzey ilçelerle merkez ilçeleri buluşturan Çanakkale Asfaltı çok yoğun bir trafik barındırıyordu. Bu bölgemizde günde 65 bine varan araç trafiğimiz yeraltına alınınca, Menemen merkezindeki hemşehrilerimizin hayatları ve günlük rutin yolculuğu rahatlayacak. Çalışmaları Menemen Belediyesi olarak öz kaynaklarımızla yapacağız. Bu hizmeti Menemen'imize kazandırmamız noktasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, Her zaman destekleriyle bizlere güç veren AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ, İzmir Milletvekilimiz Eyyüp Kadir İnan olmak üzere bölge milletvekillerimiz ve Karayolları 2. Bölge Müdürümüz Sayın Murat Gönenli'ye ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

HIZLA TAMAMLAMAK İÇİN 7/24 ÇALIŞILACAK"

Uzunluğu 460 metre öngörülen ve iki geliş iki gidiş şeklinde toplam dört şeritten oluşacak olan proje için Menemenlilere de seslenen Pehlivan, "Yaz turizminin trafiğini de göz önünde bulundurarak, yoğunluğun kent içine olumsuz yansımasını engellemek adına bu ay ilk kazmayı vuracağız. Şubat ayında tamamlayacağız. Mesai arkadaşlarımızın büyük özverisiyle 7/24 esasıyla yapacağımız çalışmalar süresince hemşehrilerimize vereceğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı şimdiden aflarına sığınıyorum. Tepki ve eleştiri risklerini göze alarak, saygıyla karşılayarak göğüsleyeceğimiz ve neşter vuracağımız bu sorunumuzu tarihin tozlu raflarına kaldırdığımızda, Menemen'imize unutulmaz bir eser daha kazandırmış olacağız. Birkaç ay yorulacağız fakat sonrasında kesintisiz bir Menemen trafiğiyle, hep birlikte rahatlayacağız." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum