Gökdeniz Engin, Boluspor-Altay maçını analiz etti

Her hafta çarpıcı yorumlarıyla İzmir futbolunun okunan ismi Gökdeniz Engin, Boluspor-Altay maçını kaleme aldı.

Gökdeniz Engin, Boluspor-Altay maçını analiz etti
05 Aralık 2020 - 18:41
İşte Gökdeniz Engin'in Boluspor-Altay analizi:

Bolu'da güneşli bir hava. Futbol için ortam müsait. Gel gelelim Altay geçen hafta kendi evinde oynadığı Bursasspor maçının bir kopyasını oynadı ilk yarıda. Topu rakibe bıraktı. Boluspor topa daha fazla sahip olan taraftı. Altay ise kontra ataklarla Marco Paixão'yu "Boluspor savunmasının arkasına nasıl kaçırırım?" hesaplarını yaptı. Geçen hafta oyuna Armand ile başlayan Yücel hoca bu kez forvette Paixao ile başladı. Ön liberoda Yılmaz'ın yanında geçen hafta Scuk'un yerine oyuna giren ve başarılı bir performans sergileyen Harun vardı. Forvete en yakın isim ise Regattin ile değişmeli oynayan Erhan Çelenk idi.

Altay ilk yarıda kendi yarı sahasını çok geç terk ederek rakibe savunmada yerleşme şansı verdi ve Portekizli golcüsünü ceza sahası içinde topla buluşturamadı.

Siyah beyazlı takım kaleye ilk şutunu 14. dakika da Regattin ile attı. Geçen haftada duran toplarda etkili olan Altay, 19. dakikada Erhan Çelenk'in kullandığı kornerde stoperi Berkay ile etkili oldu. Berkay'ın kafa vuruşu direkten döndü. Berkay Bursaspor maçında da duran toplarda etkili olmuş ancak golle buluşamamıştı. Berkay direkten dönen vuruşunun ardından rakip Boluspor'un atağında çok kritik bir müdahale ile olası bir Boluspor golünü engelledi.

Altay ilk yarının sonlarında yine vitesi arttırdı, duran toplarla ve serbest vuruştan bulduğu pozisyonlarla rakip kalede tehlike yarattı. Paixao'nun ön alanda sınırlı baskısı Boluspor stoperlerinin atağa daha rahat çıkmasını sağladı. Kanat oyuncusu Ziya da etkili olamadı. Harun ve Yılmaz pasifti. Altay ilk yarının sonunda Erhan Çelenk ile ceza sahası önünden bir vuruşla yine sonuç alamadı. Boluspor ise bu kaliteli kadro ile ligde nasıl 17. sırada olur akıl alır gibi değil.

Kırmızı beyazlı takım organize bir atakta 23. dakikada Alican ile golü buldu ancak ofsayt gerekçesi ile bu gol iptal edildi. 25'te ise Fenerbahçe altyapısından yetişen Melih Okutan'ın şutu üst direkten döndü.

Boluspor'daki İzmirliler ise oldukça dikkat çekici Alican ve Kerim Altınordu altyapısından, kaptan Bekir ise Bucaspor altyapısından yetişme. Tugay ise 2015 yılında Karşıyaka'da oynadı.

İkinci yarıya Altay topa daha çok sahip olarak başladı. Teknik direktör Yücel İldiz, ikinci yarının 57. dakikasında Regattin ve Yılmaz'ı oyundan alıp Putsila ve Thiam'ı oyuna sokarak orta saha dinamizmini arttırdı.

Bu değişikliklerin ardından Thiam orta saha da Harun'un yanına Putsila forvet arkasına geçerken Erhan Çelenk sol açığa geçti. Oyuncu ve alan değişimlerinin ardından Altay tempoyu arttırarak soldan Özgür'ün ortasında sağ arka direkte Ziya'nın çok net kafa vuruşu ile pozisyona girdi. Ancak Ziya iyi bir vuruş yapamayınca Altay öne geçme şansını kullanamadı.

Topa sahip olan Altay ilk organize atağını ise 75. dakikada yaptı ancak sonuç alamadı. Altay gibi bir takımın en organize atağını 75. dakikada yapması düşündürücü. Tam Altay oyuna ağırlığını koydu derken Boluspor 77. dakikada golü Gökhan Sazdağ ile yakaladı. Boluspor'un tecrübeli stoperi Aykut'un uzun pasında topu iyi takip eden Gökhan Altay'ın başarılı savunma oyuncusu Berkay'ın da inanılmaz hatası ile golü buldu. Bu golden sonra Altay oyuncuları oyundan düşerken Boluspor daha da morallendi.

Gol sonrası kurt hoca Yücel İldiz oyuna bir kez daha müdahale ederek 80. dakikada Harun'un yerine tecrübeli Yekta'yı, Erhan'ın yerine de Armand'ı oyuna sürerek bu oyuncunun uzun boyundan istifade etmek istedi. Bu değişikliklerin ardından Yekta, Thiam'ın yanına orta sahaya yaklaştı. Putsila sol açığa geçerken, Armand en uçta yer aldı. Armand'ın hücuma geçişinin ardından Paixao'nun biraz daha ceza sahası önüne gelip top almasını bekledik ama Portekizli oyuncu ikinci bir forvet gibi Armand'ın yanında forveti çiftledi.

Morallenen Boluspor ikinci yarıda inanılmaz bir savunma yapınca Altay zirve yolunda çok kritik bir üç puan kaybetti. 90+1'de Armand'ın Boluspor'lu Kerim ile girdiği mücadelede Kerim'in ceza sahası içinde elle oynaması ve hakemin bu pozisyonu es geçmesi de Altay adına şanssızlık oldu.

Altay gibi tecrübeli bir takımın oyunda daha çok etkin olması ve alan paylaşımlarını daha iyi yapması gerekirdi. Bu mağlubiyet takım halinde alınmış olsa da biraz Berkay'a yazar. Çünkü Altay tam oyun içine girecek iken yaptığı büyük savunma hatası Berkay gibi başarılı bir futbolcuya yakışmadı

YORUMLAR

  • 0 Yorum