Gazze'de 13 bin can kaybından sonra ateşkes yakın...

İsrail ile Hamas arasında 45 gündür kesintisiz süren çatışmalara ara verilecek mi? Amerikan basınına göre taraflar çatışmalara 5 gün ara verilmesini öngören anlaşmaya çok yakın. Müzakerelerin arabulucusu Katar da küçük anlaşmazlıklar kaldığını söylüyor. ABD Başkanı Joe Biden ise anlaşmanın yakın olduğunu düşündüğünü söyledi. Gazze'de can kaybı ise 13 bini aşmış durumda.

Gazze'de 13 bin can kaybından sonra ateşkes yakın...
20 Kasım 2023 - 22:58
İsrail Hamas arasındaki savaş yedinci haftasında. Bölgede ateşkes için çabalar sürüyor.

Dolaylı müzakerelere arabulucuk yapan Katar'ın Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed El Sani, Hamas ile İsrail arasında esir takasının yakında gerçekleşebileceğini işaret etti. Müzakerelerde çözülebilecek lojistik küçük zorluklar kaldığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ise bugün yaptığı açıklamada, anlaşmanın yakın olduğunu düşündüğünü söyledi.

Hafta sonu Amerikan The Washington Post gazetesi de çatışmalara geçici ara için anlaşmaya varıldığını yazmıştı. Amerikan yönetiminden ise "Henüz anlaşmaya varılmadı, taslak çalışması sürüyor" şeklinde bir açıklama gelmişti.

İsrail'in ABD Büyükelçisi Michael Herzog, ABC'ye konuştu. "Ateşkes için umutluyum" dedi. Herzog çalışmaların sürdüğünü belirtti. Herzog, ayrıntı vermedi.

Taslak metne göre, ateşkes süresi beş gün. Buna karşılık olarak Hamas bu süreçte en az 50 kadın ve çocuk rehineyi serbest bırakacak.

Bu işlem 24 saatlik aralıklarla olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum