Cihan Aktaş, sezon başından beri yaşananları anlattı

1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve Altay ile yaşanan problemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cihan Aktaş, sezon başından beri yaşananları anlattı
30 Mayıs 2020 - 20:48
Burak Cilasun / İzmir Sıcak Haber

1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, "Buca'da başka kulübün altyapısını istemiyoruz." sözleri ve Altay ile yaşanan probleme ilişkin İzmir Sıcak Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

"İMZAM OLAN PROTOKOLÜ YIRTIP ATMIŞ"

Aktaş, sosyal medyadan isyan etmeye giden sürecin sezon başında başladığını belirterek şunları söyledi:

"Sezon başında Altay yöneticileri bizden iki futbolcu istedi. Bunun karşılığında biz de onlardan iki futbolcu alacaktık. Bu konuyla ilgili bir protokol hazırlandı ve ben imzaladım. Ardından bu protokol Altay'a imzaya gittiğinde kulübün altyapısından sorumlu olan İbrahim Akın'ın, benim imzam olan protokolü "Ben oyuncu vermem" diyerek yırtıp attığını öğrendik. Tabii bu arada bizim futbolcular Altay'a gitmişti bile."

"ÖNCE ÖZÜR DİLEDİLER, SONRA..."

Yaşanan gerilimin ikinci perdesinin scout üstünden geliştiğini belirten Aktaş, "İlk olayı sineye çekmemizin ardından Altay'da profesyonel şube sorumluluğuna getirilen Hilmi Bozok, bizde scout olarak çalışan arkadaşa ihtiyaç duyduklarını söyleyerek, iki kulüp için ortak çalışması teklifinde bulundu. Bu arada da sezon başında yaşanan olay için özür diledi. Ben de bunun mümkün olmadığını ancak anlaşırsak, bu görevdeki arkadaşın bundan sonra Altay adına çalışabileceğini söyledim. Bozok da bana 5 futbolcu ismi söyledi. Scout konusunu ikiletmeyişimiz ve daha önce yaptıkları hata nedeniyle hem özür hem de jest olarak bu isimlerden birini ücretsiz vereceklerdi. Biz de listedeki bir ismi seçtik. Bu isim için tam işlemlerin yapılmasını beklerken Altay bizden 250 bin lira para istedi. Arayıp sorduğumda oyuncunun değerinin halihazırda 600 bin lira olduğunu, ancak bize 250 bin liraya satıp 350 bin TL'den vazgeçeceklerini söylediler. Böyle bir şey olabilir mi? Ben de kasalarına para girmesi amacıyla, 600 bin liraya satabiliyorsa satmalarını söyledim. Bu arada scout görevi yapan arkadaş da Altay'a gitti." dedi.

"BİR YILLIK EMEĞİMİZ ÇALINDI"

Aktaş konunun üçüncü perdesinin de olduğunu belirterek, "Bu ikinci olay yaşanırken Altay'dan ve scout olarak görev yapan arkadaştan tek isteğimiz, arkadaşımızın bizim adımıza çalıştığı süreçte keşfettiği genç yeteneklere Altay'ın talip olmamasıydı. Sonuçta bizim adımıza çalışılırken bulunmuş oyuncular bunlar. Korona süreci nedeniyle sezon uzayınca transfer dönemi başlamadığı için almak adına belirlediğimiz oyunculara dokunmamalarını istemiştik. Hatta "Biz o kadar namussuz muyuz?" diye cevap aldım. Lakin buna karşılık olarak öğrendik ki bizim listemizdeki o yeteneklerle daha transfer dönemi açılmadan Altay anlaşmış bile. Hatta kendi altyapımızdaki bazı oyunculara bile teklifler gitmiş.Konunun muhatabı iki kişiyi aradığımda ikisi de sorumluluğu birbirine attı. Ahlaki çalışmadıklarını söyledim. Bir yıllık emeğimiz çalındı." dedi.

"GENELLEME YAPMA SEBEBİM..."

1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, sosyal medya hesabındaki paylaşımları bu yaşananlar üzerine yaptığını söylerken, "Hiçbir takımı istemiyoruz" şeklindeki söylemine açıklık getirdi. Aktaş, "Biz sorunu Altay ile yaşadık. Fakat ortada iki köklü camia ve taraftarları var. Altay ifadesini kullanıp da camiaları karşı karşıya getirmek istemediğim için başka kulüp istemediğimizi söyledim. Tek kulüple sürtüşme olmasın diye genelleme yaptım. Bu yüzden Buca Belediyesi de ilçenin merkezinde başka kulüplerin spor okullarına izin vermemeli." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum