CHP Konak'tan yabancıya toprak satışına tepki !

CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, beraberindeki partililerle birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toprakların yabancılara satılmasına karşı basın açıklaması yaptı.açıklamadaki noter mizanseni dikkat çekti

CHP Konak'tan yabancıya toprak satışına tepki !
23 Ağustos 2023 - 09:50 - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 10:14
İzmirSıcakHaber- İzmir'de CHP'den "Topraklarımız satılamaz eylemi...CHP Konak İlçe Başkan Ozan Ali İlgazi  AK Parti iktidarını ülkede satılacak yer bırakmamakla eleştirdiği açıklamada, “Hükümette bulunan büyük ve küçük ortakların dillendirdikleri yerli ve milli kelimeleri çok sahte durmuyor mu?” ifadelerini kullandı.

   "Yerli ve milli kelimeleri çok sahte durmuyor mu ? "

"İlk olarak geçen gece Yozgat’ta gerçekleşen ve 12 vatandaşımızı kaybettiğimiz elim kazada, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 Yol arkadaşlarım ve basın emekçilerimiz bizler yaklaşık iki aydır Akbelen’in yandaş Limak şirketine peşkeş çekilmesine direnirken, AKP iktidarı gündem arkasında, milli hazinelerimizi, vatan topraklarımızı satmaya devam ediyor. Son günlerde isimlerinin önüne her ne kadar bir milli kelimesini yerleştirmiş olsalar da, göreve geldiklerinden bu yana tüm Cumhuriyet kazanımlarımızı, milli kaynaklarımızı, topraklarımızı, fabrikalarımızı ve hatta yollarımızı, köprülerimizi sata sata tüketmeye devam ettiler. Soruyorum size, hükümette bulunan büyük ve küçük ortakların dillendirdikleri yerli ve milli kelimeleri çok sahte durmuyor mu? Şimdi size birkaç ülke sayacağım dostlarım.
  • Slovenya,
  • Belçika,
  • Arnavutluk,
  • Makedonya.
    Sizce bu ülkeleri sayma nedenim ne olabilir? Yok düşünmeyin boşuna, inanın bu kadarı aklınıza gelemez." 
   
"Parsel parsel satışa çıkıyor"

"Bu çok milli ve yerli iktidarın ülke topraklarımızda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile satılmaya çalışılan hazine arazilerimizin toplamı. İşte bu dört ülkenin sınırlarından daha fazla toprağımız parsel parsel satışa çıkıyor. İnsan duyduğuna inanamıyor. Bu cennet vatanı bize emanet edenlerin kemiklerimi sızlatıyor.
  Ama bu ilk değil.  Daha göreve geldikleri ilk yıl, 2003de çıkardıkları 4916 sayılı kanun ile yabancıların mal ve toprak edinimlerini kolaylaştırdılar. Cumhuriyetten, cumhuriyet kazanımlarından kurtulma çabası içerisindeler ve rahatsızlar; ülkemizin her bir toprak parçasından, birlikte ve bölünmez bütünlüğünden. Ne acıdır ki, vatan topraklarımız işte böyle, yabancı devletlere açık arttırmalarda olduğu gibi satılıyor, peşkeş çekiliyor.
 Yandaş medya ise yine gözlerini kapamış, üç maymunu oynuyor. Onlar uzaya kuracağımız köprünün haberini yapma peşinde. Gerçek haber yapanlar, korkmayan kalemler, gazeteciliğin onuru için yaşayanlar ya ekran cezası ya da cezaevi ile karşı karşıya kalmaktalar.Bakın dostlarım, hükümetin başta Katar ile yapmış olduğu anlaşmalar sonucu, kaç fabrika, kaç banka, kaç hastahane, kaç köprü, yol ve taşınmaz satıldı artık sayamaz durumdayız. Değerlerinin üçte biri dahi etmeyen meblağlara satılan varlıklarımız onlar için sadece yeşil bir kağıt parçası demek. Ama bizler için, vatanımız kurulurken şehit olmuş her bir kahramanın emanetidir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın mirasıdır. Sizlere ve para sevdanıza bu mirası yedirmeyeceğiz. Bitmedi dostlar.  Hazine arazisi dışında bir de taşınmaz mallar var. Onun için ayrı masa kurdular  2004’den bu yana, az önce de söyledim; ederinin misliyle altında satılan yerlerden 63 milyar dolar aldılar. Bu yıl 10 milyar Türk lirası değerinde satış yaptılar. Daha 2024 gelmeden 20 kuruluşun listede olduğu konuşulmakta. Yani 21 yılın özeti; Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Genel seçim çalışmalarında kapı kapı anlattık, gideceklerini biliyorlar. Asıl mesele, gittiklerinde geride ne kalacağı. Durup bir dakika düşünün. Kolay mı kazanıldı bu topraklar? Kolay mı vazgeçeceğiz en ufak parçasından? Eğer cevabınız hayır ise, gelin sesimizi birlikte yükseltelim. Özelleştirme idaresi hazine satışına ve diğer tüm ihalelere birlikte karşı çıkalım. Bu bizim gelecek nesillere borcumuz ve sorumluluğumuz. Bir kez daha yüksek sesle söyleyelim: bu cennet vatanın her bir karışı, onların gözlerinizin önünde duran dolar işaretinden değerlidir. Paranın yeşiline karşı, ülkemizin yeşilinin talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Sesimiz çığa dönsün, herkesi mücadelemize ortak olmaya davet ediyorum."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum