Bornovalı minikler, tarihe oyunlarla yolculuk yaptı

Düzenlediği kurslar ve aktivitelerle ilçede yaşayan çocukların eğitimlerine destek vererek projeler üreten Bornova Belediyesi bu kez Bornovalı minikleri tarihi bir yolculuğa çıkardı. İzmir’de bulunan bazı ören yerlerini ve müzeleri gezen çocuklar hem kültürel mirasların önemini öğrendi, hem de oyunlarla eğlendi.

Bornovalı minikler, tarihe oyunlarla yolculuk yaptı
09 Kasım 2023 - 12:49
Bornova Belediyesi STK Merkezi’nin Afrodisiası Sevenler Derneği ve Oyun Sanat Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği İşbirliği ile gerçekleştirdiği “Yaratıcı Drama İle Tarihe Yolculuk” etkinliğine katılan çocuklar oyunlarla tarih öğrendi. Hafta’da bir gün şeklinde yapılan ve 4 hafta boyunca gerçekleşen gezi ve eğitimlere katılan 9-11 yaş aralığında ki 20 çocuk, Eski Smyrna Kazı Alanı ve Yeni İzmir Müzelerini ziyaret etti. Öğrendikleri bilgileri STK Merkezi’nde gerçekleşen toplantı ve eğitimlerde değerlendirdi.
 
Kültürel mirasların bilinmesinin ve korunmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Belediye olarak ilçemizde bulunan tarihi ve kültürel alanlarımızı korumaya, onları tanıtarak kültürel mirasımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. İzmir’in tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığı Yeşilova Höyüğü ve Yassıtepe höyüğü’de ilçemiz sınırları içinde bulunuyor. Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve Levanten köşklerini kapsayan Bornova Kültür Adası Projesi’ne destek veriyoruz. Düzenlediğimiz kent turları ile ilçemizde bulunan müze ve tarihi alanları tanıtmak ve Bornovalılara kentlilik bilinci kazandırmak istiyoruz.Çocuklarımız için hazırlanan bu proje ile de çocuklara tarihi çevreyi koruma ve kentli olma bilinci kazandırmak istedik” diyerek bilgi verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum