Bornova'da öğrenciler için film kulübü başlıyor

Bornova Belediyesi’nin Bornovalı gençleri sanata yönlendirmek için hazırladığı , Yarıyıl Tatili Film Kulübü etkinliği için başvurular başladı. 9-10 ve 15-16 yaş grubu sinema meraklısı gençlere yönelik hazırlanan etkinlik için son başvuru tarihi 19 Ocak 2024 olacak.

Bornova'da öğrenciler için film kulübü başlıyor
17 Ocak 2024 - 10:09
Gençlere ve çocuklara sinemayı sevdirmek ve geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO), yarıyıl tatilindeki öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla özel bir atölye çalışması hazırladı. Yarıyıl Tatili Film Kulübü adı ile gerçekleşecek olan etkinlikte çocuklar film izlemenin keyfini yaşarken kısa film yapma tekniklerini de öğrenecek.
 
3 gün 3 saat
Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan atölye çalışması  24-25-26 Ocak ile 29-30 ve 31 Ocak 2024 tarihlerinde yaş gruplarına göre iki grup olarak yapılacak.  3 gün sürecek olan atölyeler günde 3 saat şeklinde gerçekleşecek. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinlikten yararlanan Bornovalı gençler filmlerin nasıl çekildiğini öğrenerek, ekipman kullanımını deneyimleyecek ve stop-motion animasyon film yapımına adım atacak.
 
Teknoloji ve sanat
Çocukların eğitimi için Bornova Belediyesi olarak her konuda destek verdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalı çocukların kültürel ve sanatsal gelişimlerine de katkı sağlamak istiyoruz. Günümüz dijital dünyasında çocuklarımızı doğru yerlere yönlendirmemiz gerekiyor. Bu düşünce ile teknoloji ve sanatın iç içe olduğu sinema dünyasını çocuklarımıza tanıtmak istedik. Film Ofisimizin yaptığı çalışmalar bu alanda gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkması ve geleceğin sinemacılarının yetişmesi açısından çok değerli” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum